7 perfecte carrièretips voor millennials

Je bent een millennial en je wilt wat. Een perfecte carrière bijvoorbeeld. Dan zullen deze tips alvast goed van pas komen.

7 perfecte carrièretips voor millennials

Een reeks van ervaringen

Zie je loopbaan niet als één aaneensluitend geheel, maar als een reeks van opeenvolgende ervaringen. Het komt er dus niet op aan om zo lang mogelijk bij éénzelfde werkgever te blijven, maar wel om je eigen carrière zo boeiend en breed mogelijk te maken. Je creëert perspectief voor jezelf en dat straalt op termijn af naar de buitenwereld.

 

Focus op impact

Hoe indrukwekkender je entree bij een bedrijf, hoe sneller je de aandacht zal trekken. Bedoeling is niet om je aan te stellen als starter, maar wel om de dingen te laten vooruitgaan. Als er immers één ding is waar millennials een hekel aan hebben, dan is het aan een carrière die zich vooruitsleept. Voor hen geen vijf jaar wachten op een project waarmee ze eigenlijk vandaag al willen starten. Ze willen meteen in het diepe gedeelte van het zwembad en rekenen erop dat er een coach is die hen daarbij nauwgezet in de gaten houdt.

 

Durf risico's te nemen

Je moet af en toe je nek durven uitsteken. Carrièregewijs geen risico's nemen is risicovol. Je riskeert immers om ter plaatse te blijven trappelen. Door risico's te nemen, ga je ook leren. Dat zal je dan wel doen met vallen en opstaan. En ook dat is goed. Het maakt immers niet uit hoe hard je valt, zolang je maar weer terug rechtstaat en verdergaat. Door risico's te nemen, breng je jezelf in een positie waar je willens nillens ervaring en vakkennis opdoet.

 

Breng tijd door met bazen/collega's

Je smartphone en laptop zijn niet heiligmakend op je weg naar een droomcarrière. Ervaring doe je ook op door veel contacten te leggen met mensen uit het bedrijf waar je aan de slag bent. Het leert je niet alleen dingen in een professionele context te zien, maar het scherpt ook je zachte waarden aan: luistervaardigheid, leergierigheid, empathie, ....

 

Offer vandaag op voor morgen

Uiteraard is het niet altijd gezellig om aan je bureau te zitten wanneer het buiten stralend weer is en mensen gezellig op terrasjes verpozen. Bottom line: werken voor wat je wilt bereiken, geeft je vandaag misschien niet de ultieme vrijheid, maar morgen mogelijk wel.

 

Wees je eigen merk

Je professionele levensloop, je carrièreverwezenlijkingen, wie jij bent als mens. Dat kan je allemaal kwijt op je eigen website. Creëer een identiteit rond jezelf. Marketingjongens en -meisjes noemen dat branding. Jawel, ook jij bent een merk dat je moet vermarkten.

 

Laat je begeleiden door mensen die jij bewondert

Dat is de enige manier om te geraken waar zij vandaag zijn. Omring je door mensen die je omhoog duwen. Zorg dat je altijd in de buurt bent van mensen die slimmer zijn dan jij. Indien jij de slimste mens bent in de ruimte, dan zit je doorgaans in de verkeerde ruimte. Ga daar altijd van uit.

Donderdag 3 Mei 2018 om 16:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //