7 redenen waarom jij naast de job van je dromen grijpt

Heb je net naast die droomjob gegrepen? Dan kunnen dit de redenen daarvoor zijn. Dat weet je dan ook alweer voor de volgende keer wanneer je op jobjacht gaat.

7 redenen waarom jij naast de job van je dromen grijpt

Je gaf niet de indruk dat je het hard genoeg wilde

Het is erg belangrijk dat je tijdens een sollicitatietraject heel duidelijk aangeeft dat je de job in kwestie ook echt wilt. Dat moet je dan ook met zoveel woorden zeggen. Anders kan je toekomstige baas dat uiteraard niet weten.

 

Je was te gereserveerd

Te bescheiden, te verlegen, te introvert: het zijn allemaal dingen die ervoor zorgen dat de boel niet opschiet. Zit je op je stoel te wankelen tijdens een sollicitatiegesprek, dan zal je toekomstige baas zijn overtuiging om jou aan boord te halen eveneens gaan wankelen.

 

Je blaakte niet bepaald van zelfvertrouwen

Zeker zijn van je stuk is essentieel om die droomjob in de wacht te slepen. Je toekomstige baas moet van jou de indruk krijgen dat je een professionele rots in de branding bent op wie hij te allen tijde kan rekenen. Zo niet, ben je eraan voor de moeite.

 

Je voorbereiding was een ramp

Heb je op alle vragen eerder een stamelend, onbestemd antwoord gegeven omdat je de jobinhoud onvoldoende kende of je huiswerk niet had gemaakt over het bedrijf waar je aan de slag wilde, dan weet je het wel. Iemand anders zal aan de haal gaan met jouw droomjob.

 

Je zenuwen hebben je de das omgedaan

Zenuwen zijn een pest. Zeker wanneer je een job bijzonder graag wilt, komen ze meestal op de proppen.  Zenuwen kunnen een zelfzeker iemand in een flits tot een wrak maken. Plankenkoorts kan ervoor zorgen dat je minutieuze voorbereiding meteen tot een hoopje ellende wordt gereduceerd. Concentreer je daarom net voor een gesprek even diep en keer jezelf even naar binnen. Maak het stil, adem een paar keer heel diep in en uit en besef dat het aan het eind van de dag gewoon een job blijft.

 

Je blijk van motivatie liet te wensen over

Misschien heb je naar je toekomstige werkgever onvoldoende blijk gegeven van motivatie. Je willen bijscholen, je wil om flexibele uren te werken, om bij te springen voor collega's in wording, het feit dat je onmiddellijk over je salaris begon: het zijn allemaal no-no's om je motivatie te bewijzen.

 

Je profiel was blijkbaar toch niet zo gegeerd

Misschien heb je jezelf wel overschat en ben je professioneel toch niet zo hot dan je wel vermoedde. Geen nood, gewoon je profiel en zelfkennis wat bijschaven en je bent weer op weg.

Maandag 6 November 2017 om 10:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //