7 signalen dat je wordt gemanipuleerd

Een sollicitatiegesprek is een eerste kennismaking tussen jou en je mogelijk nieuwe baas. Het is echter meer dan zomaar wat gezellig keuvelen. Het is doorgaans een wirwar van vragen, maar niet zelden ook van strikvragen. Zo kom je er alvast achter dat je wordt gemanipuleerd.

7 signalen dat je wordt gemanipuleerd

'Hoe gaat het' betekent niet altijd 'hoe gaat het'

Wanneer een recruiter je vraagt hoe het met je is dan wil hij dat niet noodzakelijk weten. Soms wil hij gewoon weten of je door je antwoord een gezonde dosis zelfkennis hebt, maar ook of dat je sociaal genoeg bent om een alledaagse conversatie op te starten.

 

Je wordt uit je tent gelokt

Een vraag stellen als 'Hoe weten wij of jij gemotiveerd bent om deze job te doen en ze ook aan te kunnen?' zijn van die typische instinkers om te checken of je zelfzeker genoeg bent, maar ook om te verifiëren of je beheerst genoeg uit de hoek kan komen in moeilijke situaties. Of je jezelf blijft, ook in stressvolle situaties.

 

Probeer vragen altijd feitelijk te benaderen

Neem vragen nooit persoonlijk, maar kijk naar de feitelijkheid ervan. Wanneer je wordt gevraagd wat je zwakke punten zijn, dan is dat niet persoonlijk bedoeld. Elke sollicitant krijgt die vraag. Het betekent niet dat de rekruteerder er de facto vanuit gaat dat jij over zwakke punten beschikt. Hij wil gewoon weten of dat zo is en zo ja: of jij die ook kan benoemen. Zelfkennis wederom.

 

Je wordt in het hoekje gedreven

Lanceert de rekruteerder een opeenvolging van gesloten vragen (dat zijn vragen waarop je enkel met 'ja' of 'neen' kan antwoorden) dan kan hij je conversatiegewijs in een hoek drijven. Pareer die waterval van gesloten vragen met een open vraag (dat is een vraag waarop je niet met 'ja' of 'neen' kan antwoorden). Zo haal je het ritme uit het gesprek en krijg je even ademruimte om je geest weer helder te maken.

 

Venijnige vragen in een rode strik

Met vragen als 'Het is me toch altijd wat met mensen die onvoldoende gemotiveerd zijn, vind je dat niet?' probeert een rekruteerder in te schatten of je voldoende maturiteit aan de dag kan leggen om op de werkplek niet je kleine kantjes te laten zien. Hij wil immers zo veel mogelijk harmonie en zo weinig mogelijk obstakels op de werkvloer opdat iedereen productief is en kan blijven.

 

Even checken hoeveel sollicitaties je hebt lopen

'Tja, je zal wel heel wat sollicitaties lopen hebben, zeker ?' of 'Ben je niet te moe van al die sollicitatierondes?' Daarmee wil de rekruteerder aftoetsen of je gewoonweg in het wilde weg bent aan het solliciteren of echt bij hen aan de slag wil. 

 

De nijdige vragen komen vaak voor en na het gesprek

Het zou niet de eerste keer zijn dat een rekruteerder bij het buitengaan nog snel een controlevraagje doet. 'Het gesprek was wel vrij lang, vind je niet?' of 'Je zal wel blij zijn dat dit achter de rug is, zeker?' Zo kan hij checken of je uiteindelijk toch niet door de mand gaat vallen.

Maandag 22 Mei 2017 om 12:0

// //
// // //
// // // //