7 tips om een perfecte eerste indruk te maken bij een sollicitatiegesprek

Een eerste indruk, die maak je maar één keer. Ook bij een sollicitatiegesprek. Met deze zeven tips gaat die indruk alvast... indrukwekkend zijn.

7 tips om een perfecte eerste indruk te maken bij een sollicitatiegesprek

Zit netjes in het (mantel)pak

Wanneer je lekker in het (mantel)pak zit, kom je doorgaans geschikter over. Uiteraard mag het afhankelijk van de sector wat creatiever, maar ga steeds voor een composed look. Iemand die er vestimentair sjofel bijloopt, maakt doorgaans niet echt zo’n goede beurt.

 

Let op je stem|taalgebruik

Een goed stemgeluid is aangenaam, beheerst en kordaat. Vermijd ook zoveel mogelijk om je dialect (indien van toepassing) er te laten doorkomen. Vervang 'Ge' door 'Je' wanneer je iemand aanspreekt. Dat klinkt gelijk een stuk professioneler.

 

Gebruik sleutelwoorden

De online marketingjongens en -meisjes hebben er de mond van vol. Het gebruik van sleutelwoorden is cruciaal om je publiek nieuwsgierig te maken. Ook tijdens jouw sollicitatiegesprek is dat zo. Gebruik woorden/begrippen als 'doelgericht', 'positieve instelling' en 'sterk empathisch vermogen'.

 

Wees steeds beheerst

Blijf kalm en beheerst onder alle omstandigheden. Mogelijk zal de rekruteerder proberen je uit je tent te lokken, maar trap niet in die val. Geef de indruk dat het van je afglijdt als water en niets je uit je lood kan slaan. Gegarandeerd dat dit een positieve indruk zal maken.

 

Blijf jezelf

Wees niet iemand zoals je er online over hebt gelezen dat een persoon hoort te zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Neem ervan mee wat je wil, maar blijf aan het eind van de rit vooral jezelf. Iemand anders willen zijn, vraagt heel veel energie. Dat is energie die je ergens anders kan aan besteden.

 

Glimlach

Wat je ook doet in het leven, een glimlach is altijd goed. Het schenkt vertrouwen en blijheid, ook tijdens een sollicitatiegesprek. Ook geeft regelmatig een glimlachje tijdens een sollicitatiegesprek aan dat je helemaal gerust en zelfzeker bent.

 

Participeer actief in het gesprek

Een sollicitatiegesprek is geen eenzijdig kruisverhoor. Aarzel dan ook niet om zelf actief het gesprek aan te sturen. Het geeft de rekruteerder alvast de indruk dat je ook zelf de teugels in handen durft te nemen.

Dinsdag 19 Juni 2018 om 9:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //