7 tips voor een geslaagde dagelijkse pendel met de fiets naar het werk

Pendelen met de fiets naar het werk: voor heel wat professionals is het vandaag een heuse realiteit. Met deze tips zorg je alvast voor een geslaagde pendel. 

7 tips voor een geslaagde dagelijkse pendel met de fiets naar het werk

Fiets mee met een collega

Ben je één van die gelukkigen wiens collega toevallig ook vanuit dezelfde regio richting werk fietst, dan kan je onderweg een leuke babbel hebben of misschien al een aantal werkgerelateerde dingen doornemen.

 

Luister naar je favoriete muziek

Niets heerlijker dan ontspannen op de fiets richting werk trappen en tegelijkertijd naar je favoriete muziek luisteren. Opgepast echter dat je daarbij wel absolute prioriteit geeft aan het verkeer en de mensen die op je weg komen. Muziek mag geen excuus zijn om de verkeersregels niet te respecteren.

 

Kleed je casual/chic

Kies voor stijlvolle/zakelijke kledij die makkelijk zit op de fiets en die je vervolgens op het werk gewoon kan doordragen. Een regenachtige dag? Kies eveneens voor gemakkelijke regenkledij die je over je outfit aantrekt.

 

Zorg voor een EHBO kit

Ongelukjes gebeuren. Zorg daarom dat je altijd onder je fietszadel (of elders) een mini-EHBO kit mee hebt voor zowel jezelf als je fiets (om bijvoorbeeld een lekke band te herstellen).

 

Download de Fietsapp

Download de Fietsapp van Toerisme Vlaanderen die je in je functie van je bestemming langs de mooiste plekjes brengt op weg naar je werk. Bottom line: waarom niet lekker genieten van al het moois dat je regio heeft te bieden tijdens je dagelijkse fietspendel?

 

Wees voorbereid op regen

Geen grotere pretbederver dan een plotse regenbui. Zorg dat je daarom op je fiets in een compacte tas lichte regenkledij achter de hand hebt.

 

Respecteer de verkeersregels

Het is niet omdat je op de fiets zit, dat je de verkeersregels aan je laars moet lappen. Je bent een weggebruiker, net als alle andere mensen die ook op weg zijn richting werk of elders. Geniet van je fietstocht, maar heb ook respect voor andere mensen zoals voetgangers, automobilisten, ... Het zal je fietspendel des te aangenamer maken.

Vrijdag 25 Maart 2016 om 13:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //