7 trends die van jouw cv een topper maken

Vandaag de dag opvallen met je cv is niet langer evident. Toch kan je met deze trends behoorlijk hoog scoren qua impact en visibiliteit.

7 trends die van jouw cv een topper maken

Trend 1: vertel wie je echt bent

Hou je ver van droogstoppeligheid. In tijden waar iedereen alles te grabbel gooit op sociale media verandert ook hetgeen je in je cv en begeleidende brief vertelt. Vertel daarom ook eens waar je blij van wordt, waar je een hekel aan hebt en waar je hart sneller gaat van slaan.

 

Trend 2: hou rekening met Applicant Tracking Systemen (ATS)

Geloof het of niet, maar heel wat bedrijven gebruiken ATS-systemen om je sollicitatieproza en bijhorend cv te ontleden. ATS, dat is een softwareprogramma. Nadeel: fijngevoelig zijn dit soort systemen niet. Ze scannen je sollicitatie doorgaans op trefwoorden en woordgroepen. Vermijd afkortingen en plaats strategische trefwoorden in de plaats. Afbeeldingen in je cv integreren, is bovendien geen goed idee wanneer je een goede beurt wilt maken met dit soort ATS-systemen. Vaak worden die afbeeldingen immers genegeerd.

 

Trend 3: zeg het eens met een video
Een foto om je cv op te leuken? Mmmhh... dat hebben we ondertussen al lang gehad. Probeer het eens met een korte video die je bij de sollicitatie voegt. Zoek een leuke plek met een neutrale achtergrond, start de camera en vertel kort je verhaal. Met die camera moet je je trouwens niet zoveel voorstellen. Elke smartphone heeft vandaag een videofunctie. Veel boeiender dan een stel A4'tjes.


Trend 4: wees (een beetje) trots op jezelf

Voeg een stel foto's bij van wat je voor jezelf je belangrijkste (professionele) verwezenlijkingen acht. Doe dat per foto telkens in een apart bestand en voorzie onder elke foto een witrand met daarin een tweetal regels uitleg. Een beetje zoals een Polaroid. Het is alvast erg origineel en brengt de rekruteerder dichter bij jouw leefwereld.

 

Trend 5: ga voor maatwerk

De tijden dat je één cv maakte en dat vervolgens naar een rist bedrijven stuurde, is definitief voorbij. Bedrijven willen vandaag meer dan ooit voelen dat je er op mikt om bij hen en bij hen alleen aan de slag te willen. Dat kan je alleen maar door een op maat gemaakt cv in mekaar te zetten. Dat betekent extra werk, maar het zal zeker de moeite lonen. Op deze website kan je in drie stappen eenvoudig je cv opstellen.

 

Trend 6: link door naar... LinkedIn

Hou je cv beknopt en verwijs de rekruteerder door naar je LinkedIn profiel voor alle verdere informatie rond jouw professionele persona. Beperk je in je cv tot relevante, praktische zaken. Wil de rekruteerder meer weten over jou zoals artikels die je publiceerde of vakgroepen waarin je actief bent? Dan kan hij daarvoor terecht op LinkedIn.

 

Trend 7: Messaging-solliciteren

Zorg dat je alle relevante apps geïnstalleerd en bij de hand hebt op je smartphone. Rekruteerders schrikken er vandaag immers niet van terug om je snel wat vragen te stellen via bijvoorbeeld Whatsapp of Messenger.

Maandag 9 April 2018 om 17:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //