8 ijzersterke tips om werk te vinden via sociale media

Werk vinden dat kan je vandaag op velerlei manieren. Via sociale media aan een baan raken, is alvast een van de betere pistes om je droomjob in de wacht te slepen. Wij vertellen jou alvast graag hoe.

8 ijzersterke tips om werk te vinden via sociale media

Au sérieux

Hoe je ook een baan tracht te versieren, leg steevast de nodige sérieux aan de dag. Een job vinden is vandaag de dag immers hard werken geblazen. Je kan je zoektocht naar een job dan ook best als een fulltime bezigheid beschouwen.

 

Profileer je als merk

Jezelf verkopen, is een cruciale factor om snel aan werk te raken. Zorg dat je professionele imago daarom doorheen alle sociale netwerken steeds coherent en up-to-date is. Ga misschien nog een stapje verder en maak een website waar geïnteresseerden kunnen kennismaken met jouw merk, jezelf dus.

 

Ken jezelf

Interactie op sociale netwerken verloopt altijd kort en krachtig. Wees dus gevat in je online retoriek en bedenk een aantal slagzinnen en sleutelwoorden die bij jou passen. Gebruik die consequent doorheen je online betoog naar andere mensen.

 

Breng je cv tot leven

Heb je een eigen website waar je jezelf als merk promoot, zorg daar dan ook voor een interactief cv waar werkgevers kunnen doorklikken naar nuttige links. Zorg er eveneens voor dat ze via je online cv terloops een kijkje kunnen nemen bij bijvoorbeeld vakgroepen waarin je actief bent. Bottom line: een online cv moet bruisen van dynamiek.

 

Volg bedrijven die je interessant vindt

Eén manier om voor het voetlicht te treden, is door de bedrijven waar je aan de slag wil te volgen op Twitter, LinkedIn,...  Zoek vervolgens regelmatig interactie door kennis te delen of een gevatte opmerking te maken op een tweet die ze de wereld insturen. Je kan er donder op zeggen dat er op een keer iemand bij jou gaat komen aankloppen.

 

Bouw je online netwerk verder uit

Hoe groter je online netwerk, hoe interessanter de zoektocht naar een job kan worden. Grasduin door je LinkedIn contacten, pluk een interessante tweet uit je Twitter feed en ga ermee aan de slag of reageer op een vacature die plots op je Facebook muur verschijnt. Je voelt het, een job zoeken via je sociale netwerken is gelijk ook een stuk informeler.

 

Ga slim tewerk

Al die verschillende sociale netwerken opvolgen, is best wel een karwei. Gelukkig zijn er digitale systemen die die klus een stuk makkelijker maken zoals Hootsuite. Dat is een soort van digitaal dashboard waarbij je in één oogopslag platformen als Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Google+, YouTube, ... kan opvolgen en beheren.

 

Wees geëngageerd

Last but not least, toon engagement doorheen de sociale netwerken waarbinnen je actief bent. Snel een cv op LinkedIn mikken en vervolgens achterover leunen tot de gebraden kippen je de mond invliegen, is geen optie. Laat weten dat je er bent, dat je bekommert bent om de mensen in je netwerk, maar vooral ook dat je bereid bent om kennis met hen te delen en zo een meerwaarde te creëren in hun (professionele) leven.

Donderdag 13 Oktober 2016 om 15:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //