8 jobs waarvoor een werkgever je zal smeken om in dienst te treden

Dringend op zoek naar een leuke job ? Dan moet je zeker eens je kans wagen voor een van de volgende banen. De kans dat je morgen aan de slag bent, is alvast erg groot.

8 jobs waarvoor een werkgever je zal smeken om in dienst te treden

Jobs waarbij bazen reikhalzend uitkijken naar nieuw personeel situeren zich vaak in sferen van knelpuntberoepen, maar toch is dat niet altijd zo. Soms zijn er gewoonweg te weinig (valabele) kandidaten of soms vindt de meerderheid van de mensen de job gewoon niet aantrekkelijk. Het helpt dus wel om tegen de stroom in te zwemmen en ervoor te gaan.

 

Technisch tekenaar

Je moet er voor geschoold zijn maar heb je je diploma op zak van technisch tekenaar dan is het haast onmogelijk dat je lang zonder job zal zitten.

 

Werfmedewerker

Alle technische diensten op een bouwwerf zijn zowat knelpunteberoepen: metselaar, dakdekker, calculator, elektricien, werfleider, binnen- en buitenschrijnwerker, ... Ben je technisch geschoold in die richting, dan zit je op rozen.

 

(Hoofd)verpleger

De gezondheidssector kijkt steevast reikhalzend uit naar nieuwe krachten. Verplegers en verzorgend personeel zijn dus meer dan ooit broodnodig. Hoofdverplegers zijn zelfs nog schaarser en dus nog meer gegeerd. Het toenemende bevolkingsaantal en de vergrijzing hebben hier uiteraard de hand in.

 

Computerspecialisten

Nodeloos te zeggen dat men in deze sector altijd op zoek is naar nieuwe mensen. Sterker nog: heel wat ICT-bedrijven zijn zelfs bereid om mensen met weinig of geen computerervaring om te scholen tot ICT-specialisten. Vooral bedrijfsanalisten ICT zijn momenteel erg in trek.

 

Callcentermedewerker

Klantentevredenheid is erg belangrijk en laat een callcenter daar nu een wezenlijk onderdeel van uitmaken. De job van callcentermedewerker is echter zeer stresserend. Kandidaten staan dan ook niet te springen om in die job aan de slag te gaan. Bovendien is de verloning als medewerker in zo'n callcenter vaak ook niet bepaald royaal. Er zijn uitzonderingen die de regel bevestigen: wanneer je een commerciële functie hebt binnen een callcenter en op commissie werkt, kan je uiteraard wel best een aardige stuiver verdienen.

 

Chef-kok

Elke dag schieten er nieuwe restaurants als paddenstoelen uit de grond. Nodeloos te zeggen dat een goede chef-kok een echt goudhaantje is.

 

Vertegenwoordiger

Nieuwe producten moeten altijd aan de man worden gebracht en wie beter dan een goede vertegenwoordiger kan dat? Met de stortvloed aan nieuwe producten en oplossingen die er dagelijks bijkomen, hoeft het alvast geen betoog dat deze mensen erg gewild zijn.

 

Bakker/slager

Wie wil er zich nog aan het eerbaar vak van bakker of slager wagen? Ze zijn broodnodig (sorry voor de woordkeuze), maar steeds minder mensen willen zich smijten omdat het bijzonder hard werken is op vaak onregelmatige uren.

Woensdag 14 December 2016 om 13:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //