App-o-theek: Quip

In deze rubriek nemen we geregeld een app onder de loep die je job (of je leven) een stuk eenvoudiger kan maken. Hoe ga je ermee aan de slag? Wat zijn de plus- en minpunten? Deze week: Quip, een app die je toelaat om op een erg makkelijke manier in team aan gezamenlijke documenten te werken, welk toestel je daarvoor ook gebruikt. (smartphone, tablet, laptop,...)

App-o-theek: Quip

Naam: Quip

Geschikt voor: iOS/Android

 

Voor wie?

Voor diegenen die op zoek zijn naar een tool om op een efficiënte, productieve manier aan een gezamenlijke documentestroom te werken.

 

Hoe werkt het?

Je kan in Quip een werkdocument aanmaken (een folder) en daar gelijk alles aan 'vasthangen' wat nodig is om in team aan het document te werken. Ook kan je mensen toevoegen (op basis van de contacten in je smartphone, tablet,...) die mee dienen te werken aan het document alsook wat ze horen te doen. Dat doe je door een takenlijstje aan het document te hangen om het zo samen tot een goed einde te brengen. Door een handige chat-functie in Quip kan je bovendien ook heel wat e-mailverkeer afblokken. Een snel gesprek met een collega die mee in het team zit over een document in Quip kan immers wonderen doen. Je kan bestanden importeren om samen aan te werken vanuit Dropbox, Google Drive, Evernote en e-mail. Ook kan je heel makkelijk zien wie welke wijzigingen aan een document uitvoerde, wie welke taken heeft opgezet (en wat de status ervan is) en dies meer en dat allemaal op één en dezelfde plaats, de Quip app.

 

Pluspunten:

* Samen aan documenten werken wordt een makkie en je kan perfect en op één centraal punt, de Quip app, volgen wat iedereen met de gezamenlijke documenten doet.

 

Minpunten:

* De tekstverwerker in de app is erg basic

* Interface in het Engels.

Maandag 14 Maart 2016 om 10:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //