Ben jij ook meer geïnteresseerd in de fun dan in het geld?

Als het om werk gaat, kiezen zeven van de tien Europese jongeren liever voor een matig betaalde baan waarin ze plezier hebben dan voor een saaie baan met een topsalaris. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse uitzendkantoor Young Capital in samenwerking met de Universiteit Utrecht. 

Ben jij ook meer geïnteresseerd in de fun dan in het geld?

Voor het onderzoek werden 3.721 millennials tussen de 17 en 36 jaar in acht Europese landen ondervraagd. Zij kregen de keuze: ga je voor een saaie baan waaraan een zeer mooi loonbriefje vasthangt of voor een leuke job met een inkomen dat er allesbehalve bovenuit steekt? Uit de antwoorden bleek dat liefst 69% meer gewonnen was voor het tweede. De antwoorden van de Belgische jongeren benaderden dat gemiddelde, want 67% van de Belgische jongeren geeft de voorkeur aan plezier boven geld, net als Spanjaarden, Fransen en Nederlanders. Duitsers en Britten zijn volgens dit onderzoek dan weer meer geneigd om in de eerste plaats aan hun portemonnee te denken.  

 

Volgens Ineke Kooistra, de CEO van Young Capital, is dat vernieuwend en is het voor werkgevers belangrijk om met die ontwikkeling rekening te houden. 

 

Kloppen de resultaten van de studie ook met jouw gevoel? En werk je, zoals zes op de tien jongeren uit de studie aangeven ook het liefst met een contract voor bepaalde tijd, hoewel een contract voor onbepaalde tijd met alle bijkomende zekerheden die ermee gepaard gaan, nochtans meer voor de hand ligt? Of klopt het dat je je als jongere vooral vrij wil voelen? En je je, gezien de voortdurend veranderende context, niet te snel wil binden?

Zondag 23 April 2017 om 15:0

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //