Ben jij rood, geel, groen of blauw?

Welk kleur ben jij? Dit is helemaal niet zo’n vreemde vraag als het lijkt. Steeds meer bedrijven doen een beroep op een consultant om de werknemers een beter inzicht te geven in zichzelf en de collega’s. Zo’n Insights profiel, dat je karakter verbindt met een kleur, zou een sterke basis vormen voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. We leggen het even voor je uit.

Ben jij rood, geel, groen of blauw?

In essentie onderscheidt het Insights-wiel vier groepen of kleuren: vurig rood, stralend geel, zacht groen en helder blauw. De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst.
 

Jouw unieke persoonlijkheid

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren tonen gedragsvoorkeuren aan die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. 
 

Ook een ondersteunende kleur

Bovendien hebben we allemaal ook een  tweede kleur. Dat is de ondersteunende kleur dat zijn effect heeft op onze omgang met mensen en situaties. We hoeven er geen tekeningetje bij te maken dat een inzicht in de kleuren van je collega’s je kan helpen om te begrijpen waarom ze zus of zo reageren, je ook uitleggen hoe je hen best benadert en hoe de communicatie tussen jullie tot de beste resultaten leidt.
 

Hier een korte uitleg per kleur.
 

Vurig rood

Vurig rood is een sturende en resultaatgerichte kleur. Mensen die veel rood gebruiken laten een sterke vastberadenheid zien waarmee ze interacties met anderen beïnvloeden.

 

Stralend geel

Stralend geel straalt enthousiasme uit en nodigt uit om mee te doen. Mensen die veel geel gebruiken genieten doorgaans van het gezelschap van anderen en willen graag overal bij worden betrokken.
 

Zacht groen

Mensen met een sterke voorkeur voor zacht groen houden alles wat ze zien tegen het licht van hun waarden en van wat voor hen belangrijk is. Ze gaan vaak op zoek naar harmonie en betekenisvolle relaties.

 

Helder blauw

Met als innerlijke drijfveer het verlangen om de wereld om hen heen te doorgronden, willen mensen met een helder blauwe voorkeur graag over juiste en volledige informatie beschikken vooraleer ze een beslissing nemen.

Maandag 3 December 2018 om 14:0

Mieke Vercruijsse

// //
// // //
// // // //