Binnenkort aan de slag? In deze sectoren verdien je het meest

Net van de schoolbanken en op weg naar een leuke job die bovendien lekker verdient? Dan moet je zeker eens in de volgende sectoren rondsnuisteren.

Binnenkort aan de slag? In deze sectoren verdien je het meest

Vraag je je soms wel eens af wat je buurman zoals verdient? Welnu, uit recente cijfers blijkt dat de Vlaming maandelijks gemiddeld €3.510 bruto verdient. Dat is uiteraard een gemiddelde en in de praktijk blijkt er niet zelden een behoorlijke afwijking op die mediaan te zitten. Er zijn dus enerzijds mensen die (heel) wat meer verdienen, maar ook mensen die mogelijk (heel) wat minder verdienen.

 

1. Chemie & farmaceutische industrie
Sinds jaar en dag een topper wanneer het op verloningen aankomt. Om een idee te geven: het gemiddelde salaris bedraagt er zowat 4.436 euro bruto. Niet slecht, toch?

 

2. Energie & milieu
Je zou het misschien niet onmiddellijk denken, maar in de 'groene' sector valt ook een aardige stuiver te verdienen. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat energie(efficiëntie) en milieu meer dan ooit een hot item zijn en de sector zijn goede krachten graag in de watten legt. Gemiddeld verdienen ze er 4.015 euro bruto.

 

3. Overige industriële sectoren
België is een kenniseconomie en het is dan ook geruststellend dat er ook nog mensen werkzaam zijn in de maakindustrie of de industriële sectoren tout court. Het moet niet gezegd dat in deze sector de verdienste met om en bij de 3.972 euro bruto meer dan goed is.

 

4. Productie van voeding en andere consumptiegoederen
Terwijl jij misschien aan je computerscherm bent gekluisterd, zijn er heel wat mensen druk in de weer om te zorgen dat je vanmiddag/vanavond weer lekker kan smullen. Of dacht je dat dat broodje bij de lunch aan de bomen groeide? Gemiddeld loon in deze sector: 3.878 euro bruto.

 

5. Bank & verzekeringen
Het blijft een sector die nog steeds goed betaalt. Heb je zin om in een vrij geïnstitutionaliseerde wereld aan de slag te gaan dan kan je rekenen op zowat 3.831 euro bruto.

 

6. Elektronica & technologische industrie
Onze maatschappij draait op technologie. Logisch dat indien je in die sector aan de slag bent je ook goed je boterham verdient. Dat is gemiddeld: 3.811 euro bruto.

 

7. Studiebureaus & engineering
Infrastructuur, gebouwen, ...: ze komen niet zomaar uit de grond tevoorschijn. Daar zijn mensen voor nodig. Heel wat mensen en die verdienen gemiddeld 3.510 euro bruto.

 

8. Telecom, ICT & internet
Misschien wat tegen de verwachtingen in staat de ICT-sector niet in de top van best verdienende jobs. Toch verdien je er met gemiddeld 3.506 euro bruto een aardige cent.

 

9. Bouw
Allemaal goed en wel die bouwplannen uittekenen, maar iemand moet ze ook effectief uitvoeren. Dat zijn de mensen in de bouw. Niet meteen de makkelijkste job en doorgaans ook hard labeur, maar met gemiddeld 3.445 euro bruto goed betaald.

 

10. Logistiek, transport & distributie
Al die pakjes, zendingen en dies meer moeten ter bestemming. Daar zorgen ze in deze sector voor en dat levert gemiddeld 3.382 euro bruto op.

Woensdag 26 September 2018 om 13:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //