Charlotte Steel, jobstudent van het jaar

Jobstudent van het jaar, Charlotte Steel, schenkt deel van haar loon aan Keniaans weeshuis.

Charlotte Steel, jobstudent van het jaar

Charlotte Steel (20) uit Zeebrugge, won de verkiezing van ‘Jobstudent van het jaar 2014’. De studente Toegepaste Taalkunde (UA) werkt al vijf jaar in restaurant De Pepermolen en staat een deel van haar inkomsten uit aan een project dat haar nauw aan het hart ligt. De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door UNIZO, HR partner ADMB, KBC Bank en Verzekeringen en MNM.

 

Om deel te kunnen nemen aan de verkiezing, dien je genomineerd te worden. Wie was hiervoor verantwoordelijk?

Mijn bazen, Joke en Kevin, hebben mij ingeschreven en vertelden mij een week voor de verkiezing dat ik bij de genomineerden was voor de provincie West-Vlaanderen. Ik moest beschikbaar zijn voor de prijsuitreiking op 29 augustus, maar op de dag zelf bleek ik op nationaal niveau mee te dingen. Ik was erg onder de indruk toen Unizo topman Karel Van Eetvelde, samen met een cameraploeg, de zaak binnenstapte.

 

De jury koos voor jou omdat je een deel van je loon afstaat aan een weeshuis in Kenia, vertel.

In juli ging ik voor het eerst mee met de vrijwilligersorganisatie African Impact  om mee te helpen in Keniaanse scholen en ziekenhuizen. Elke ochtend gingen we ook langs in het  Body of Christ Children Home in Limuru, om er mee te helpen koken, de leraren bij te staan en om te spelen met de kinderen. Het weeshuis wil graag uitbreiden, maar ze zijn nog op zoek naar een laatste geldsom om een stuk grond te kopen.

 

Die laatste geldsom is iets waar je je schouders onder hebt gezet.

Inderdaad. Ik besloot een kwart van mijn loon dat ik in de horeca verdien, af te staan aan het weeshuis (Charlotte verdient 10€/uur, n.v.d.r.). Verder heb ik ook een benefiet georganiseerd met een zomerbuffet en een kunstveiling in . Die ging toevallig door op de avond van de prijsuitreiking, dus het kreeg heel wat extra aandacht.

 

Met de verkiezing win je een boekenbon en een extra maandloon van 1250€. Gaat dit bedrag ook naar het weeshuis?

Een deel van het prijzengeld schenk ik aan het weeshuis, het andere deel gaat naar een spaarrekening. Met dat geld wil ik volgend jaar opnieuw een maand vrijwilligerswerk gaan doen en mijn vliegticket betalen.

 

Maar eerst nog een jaar studeren en bijklussen in de horeca.

Inderdaad, ik werk ook tijdens het jaar in de Pepermolen. Ik sta afwisselend in de zaal, aan de afwas of help in de keuken bij de mise en place. Veel variatie dus, dat vind ik fijn aan de job. Er werken in het restaurant ook heel veel andere jobstudenten, dus sfeer is er altijd.

 

Zijn er ook minder positieve kanten aan het werken in de horeca?

De drukte, maar dat kennen alle horecamedewerkers. Er komt tijdens een shift veel op je af en dat vraagt energie. Het voordeel is wel dat de tijd dan sneller vooruitgaat.

 

Hoeveel uren werk je tijdens één shift?

Dat hangt ervan af. De middagshift duurt gemiddeld van 12u tot 16u en de avondshift van 18u tot… tja, tot de laatste klant naar huis gaat. Dat is soms middernacht, soms later.

Foto: Charlotte is de derde van links.

Maandag 15 September 2014 om 14:49

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //