Coworking: ideaal voor start-ups

Coworking is hot! Het aantal locaties is sinds 2006 bijna elk jaar verdubbeld en verwacht wordt dat er in 2018 wereldwijd meer dan 37.000 zijn.

Coworking: ideaal voor start-ups

Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder. België blijft niet achter; Regus’ Belgische netwerk verdubbelde sinds eind 2014 naar 24 business centers. Deze locaties bieden in totaal meer dan 3.000 werkplekken – een derde meer in vergelijking met een jaar eerder.

 

Voordelen

Steeds meer bedrijven, waarvan veel start-ups, maar ook freelancers en zelfstandigen kiezen vaak voor deze creatieve, inspirerende professionele werkplekken. De mogelijkheid om ondernemers uit andere bedrijven te ontmoeten (81% - 82% wereldwijd), en de lagere kosten (67% - 79% wereldwijd) zijn de belangrijkste redenen voor Belgische werknemers om voor coworking-locaties te kiezen.

 

“Dankzij coworking kunnen kleinere bedrijven, zoals start-ups, een vestiging openen en kunnen freelancers en telewerkers genieten van alle voordelen van een groot kantoor, zonder de kosten die dit met zich meebrengt. Door enkel te betalen voor de ruimte die ze echt nodig hebben, kunnen bedrijven zo tot 60% besparen op hun vastgoedkosten”, vertelt William Willems, Algemeen Directeur van Regus België.

 

Toch vinden we deze locaties soms te casual voor belangrijke meetings (72% - 76% wereldwijd) of wanneer meer privacy gewenst is (72% - 75% wereldwijd). Daarnaast heeft 63% (56% wereldwijd) soms moeite om er zich te concentreren. Daarom blijven aparte professionele ruimtes zoals vergaderzalen of kantoren belangrijk om efficiënt te kunnen werken vanuit een coworkinglocatie.

 

Andere resultaten uit het onderzoek:

  • Voor bijna 6 op 10 respondenten (57% - 67% wereldwijd) bieden coworkinglocaties een creatievere werkomgeving dan een gewoon kantoor.
  • Het opdoen van inspiratie (66% - 69% wereldwijd) en het up-to-date blijven van vaardigheden dankzij interactie met andere professionals (61% - 62% wereldwijd) zijn eveneens belangrijke redenen om  voor coworking te kiezen.
  • Voor 43% van de ondervraagden (de helft wereldwijd) is de dresscode op een coworkinglocatie meer casual dan op het klassieke kantoor.
  • Coworkinglocaties stimuleren nieuwe business, projecten en samenwerkingen (52% tegenover 66% wereldwijd).

“Wie een coworkingplek huurt, komt niet alleen terecht in een ruimte met enkele bureaus maar op een netwerk dat creativiteit, kennisuitwisseling en innovatie stimuleert. Steeds meer grote bedrijven laten hun medewerkers om deze redenen gebruikmaken van deze externe coworkinglocaties”, besluit William Willems.

 

Info: www.regus.be

Maandag 9 Mei 2016 om 9:30

// //
// // //
// // // //