Met deze (knelpunt)beroepen ga je voor maximale werkzekerheid

Op zoek naar een baan met maximale werkzekerheid? Dan moet je deze (knelpunt)beroepen zeker overwegen.

Met deze (knelpunt)beroepen ga je voor maximale werkzekerheid

Bob de bouwerHet moet niet gezegd dat heel wat jobs in de bouw als sinds jaar en dag knelpuntberoepen vormen. Het gaat hier zowel om coördinerende functies als uitvoerende profielen. Zo zijn er steevast openstaande jobs voor calculator, werfleider, bouwvakker, technicus studiebureau, ... Meer dan de helft van de belangrijkste knelpuntberoepen zijn technische functies: technisch-commerciële adviseurs, technici voor industriële installaties, onderhoudsmecaniciens, ...

 

Computers overheersen

Ook in de ICT-sector zijn ze steevast op zoek naar kwalitatieve medewerkers. Ben je misschien uitgekeken op je huidige carrière, dan kan je je misschien omscholen en een nieuwe start maken in de computerbranche. Ook als starter ligt de ICT-wereld aan je voeten. Of misschien wil je wel de baan op als vrachtwagenchauffeur. Die job staat al een tijdje in de lijst van zwaarste knelpuntberoepen. Social profit is eveneens een no brainer. Door de steeds verdergaande vergrijzing is er immers almaar meer nood aan zorgpersoneel. Sterker nog: de job van verpleegkundige staat helemaal bovenaan de lijst met knelpuntberoepen.

 

Goed betaald

Of misschien zie je wel een job zitten in een callcenter? Onregelmatige werkroosters, hoge werkdruk en duidelijk afgesproken objectieven zijn je deel, maar ook een meer dan interessante verloning en werkzekerheid al evenzeer. Moraal van het verhaal: kiezen voor een knelpuntberoep is dus helemaal niet zo’n gek idee.

Maandag 28 Mei 2018 om 12:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //