De beste goede voornemens voor op het werk

Heb jij je goede voornemens dit jaar al klaar? Elke dag op tijd gaan slapen, meer sporten of tijd maken voor je partner? Al gedacht aan je lijstje met goede voornemens voor op het werk? Gostarters serveert ze hier, op een blaadje met een glaasje erbij en klinkt meteen op het nieuwe jaar. Van elke dag iets nieuws leren tot een betere carrièreplanning.

De beste goede voornemens voor op het werk

 • Leer elke dag iets bij. Daag jezelf uit, en sta niet stil in je (werk)leven. Scherp je competenties aan, vergaar extra kennis of leer een nieuw technologisch snufje dat je werk vergemakkelijkt. Zeg dus ja als je binnenkort de kans krijgt om een extra training te volgen.
   
 • Munt uit in wat je doet. Streef ernaar elke dag het beste van jezelf te geven, en je job zo goed mogelijk te doen. Zo krijg je voldoening in je werk en geniet je bij je baas en collega een uitstekende reputatie.
   
 • Hou je work-life balance in evenwicht. Af en toe wat overuren doen voor een project is soms nodig, maar zet gezin, persoonlijk leven en werk steeds in de juiste volgorde.
   
 • Wees georganiseerd. Met een to-dolijst, een (digitale) agenda waarin je alles noteert of een notitieboek dat je steeds bij je draagt. Niets erger dan elke werkweek in chaos starten, zonder overzicht over je projecten of taken.
   
 • Zet jezelf af en toe in de bloemetjes. Dat mag letterlijk, uiteraard, maar kan ook figuurlijk. Lijst je verwezenlijkingen op en denk regelmatig terug aan je successen, dat werkt enorm motiverend, vooral in tijden van stress.
   
 • Blijf netwerken: zowel binnen het bedrijf, bij klanten als op beurzen. Zo onderhoud je je contacten en breid je je netwerk uit.
   
 • Doe aan carrièreplanning. Denk regelmatig na over je volgende carrièremove, binnen of buiten je bedrijf, en heb een plan klaar voor het komende jaar, de komende vijf jaar en zelfs verder. Wees je bewust van je eerstkomende stap in je planning.
   
 • Aanvaard kritiek en doe er iets positiefs mee. Hoewel het soms moeilijk is om te aanvaarden, kan iedereen zijn werk verbeteren. Luister aandachtig en maak het onderscheid tussen positieve kritiek en kritiek uit jaloersheid, bijvoorbeeld.

Vrijdag 5 Januari 2018 om 10:0

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //