De fouten die je volgens Booking.com niet mag maken als je solliciteert

Yvonne Agyei is chief people officer van Booking.com, de wereldwijde gigant voor reserveringen van hotelkamers en andere accommodaties, die zijn hoofdkantoor heeft in Amsterdam.

De fouten die je volgens Booking.com niet mag maken als je solliciteert

Het bedrijf krijgt in zijn 198 kantoren in 70 landen jaarlijks 400.000 sollicitaties binnen. Dat zijn er meer dan 1.000 per dag. Agyei en haar 500 collega’s bij HR hebben de opdracht om daar de absolute toptalenten uit te distilleren.

 

Waarop haken ze onmiddelijk af?  Met andere woorden: wat zijn de fouten die je als solicitant absoluut niet mag maken?  Yvonne Agyei verklaarde aan Business Insider dat zij en haar team een enorme feeling hebben ontwikkeld voor cv’s die de waarheid over ervaring verbloemen.  “Wie zich op zijn of haar cv anders voordoet dan hij of zij is, hebben we meteen door. Uiteraard maakt die geen enkele kans om bij ons aan de slag te gaan. Eerlijk en transparent zijn over wie je bent is de eerste voorwaarde. Je zou verwachten dat sollicitanten dat ondertussen toch ook wel weten. Toch vergeten sommige sollicitanten dat nog wel eens.”

 

Een andere fout noemt ze eerder een gemiste kans. “Kandidaten focussen te veel op werkervaring en op zaken die met de jobomschrijving te maken hebben en durven volgens mij te weinig ingaan op hun persoonlijkheid en levenservaring. Dat is net zo relevant als werkervaring.”

 

Die levenservaring kan veel inhouden. Het gaat van ervaring in andere landen tot bijvoorbeeld opgroeien in een gezin met een broer of zus met een beperking.  Zelfs de manier waarop je hebt gereageerd op pestgedrag is in dit verband veelzeggend. De Nederlandse wielrenster Puck Moonen bijvoorbeeld verklaarde recent dat ze aan de top was geraakt in het wielrennen als reactie op dat pestgedrag.

 

Ook Yvonne Agyei zegt dat Booking.com graag wil begrijpen wat medewerkers heeft gevormd en beïnvloed.

 

Daarom deze gouden tip voor je motivatiebrief: verwijs niet alleen naar je ervaring, maar ook naar je levenservaring. En vooral ook naar de reden waarom je solliciteert.

Dinsdag 13 Maart 2018 om 12:0

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //