De gevaarlijkste jobs ter wereld

Zin in actie, met een beetje gevaar erbij? Kies dan voor een job als visser, bij de ontmijningsdienst of voor werk op grote hoogtes als dakwerker of elektricien voor hoogspanning. Deze mannen en vrouwen riskeren elke dag hun leven 'achter hun bureau'. GOStarters brengt z’n top 8 met meest gevaarlijke beroepen.

De gevaarlijkste jobs ter wereld

  1. Houthakker

De risico’s zijn evident: hoge bomen die anywhere the wind blows omvallen en een vlijmscherpe en loodzware kettingzaag moeten hanteren zonder jezelf te decimeren. Het vallen van de bomen hebben houthakkers niet in de hand, toch gebeuren veel ongevallen door foutief gebruik van het materiaal.

 

  1. Diepzeevisser

Je hoort het nog steeds op het nieuws: een vissersboot die vermist geraakt tijdens een storm. Vaak loopt het fataal af voor de bemanning en dalen zij af naar hun zeemansgraf.

 

  1. Mijnwerker

Mijnwerkers staan bloot aan verschillende gevaren:  het instorten van mijngangen, verdrinking door overstroming, zuurstoftekorten of ongelukken met machines. Ook al ligt de industriële revolutie achter ons, toch sterven nog jaarlijks heel wat mijnwerkers vele meters onder de grond.

 

  1. Een job bij de ontmijningsdienst

Goh, we hoeven er geen tekeningetje bij te maken. Als springstoffen en tikkende tijdbommen of landmijnen ontmantelen je ding is, kan je rekenen op een flinke som bibbergeld bovenop je loon.

 

  1. Reddingswerkers en brandweermannen of -vrouwen

Reddingswerkers zetten hun eigen leven op het spel om anderen in nood te redden. Daarvoor begeven ze zich op gevaarlijke plekken, waar ze onderhevig zijn aan natuurelementen: grote hoogtes, slechte weersomstandigheden of hevige bosbranden, bijvoorbeeld.

 

  1. Elektricien hoogspanning

Als elektricien hoogspanning ben je elke dag in de weer met enorm hoge voltages. Daarenboven hang je een flink eind boven de grond, en ben je aangewezen op de goede staat van je materiaal en de ervaring van jezelf en je collega’s om geen fouten te maken.

 

  1. Vrachtwagenchauffeur

Nr. 7 is ook weer een job die jammer genoeg het laatavondjournaal haalt. Dodelijke ongevallen blijven schering en inslag. Geen wonder, want zo’n mastodont op de baan is minder vlot hanteerbaar, heeft een langere remafstand en soms gevaarlijke ladingen.

 

  1. Bouwvakker: dakwerker

Dakwerkers zitten in een beroepscategorie met een hoog aantal werkongevallen. Een val van een grote hoogte kan verregaande gevolgen hebben: gebroken botten, verlamming of zelfs de dood.

Donderdag 15 Maart 2018 om 14:0

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //