De RVA, wasda?

Je wil aan het werk of bent misschien net gestopt met werken. Dat betekent niet enkel solliciteren of jezelf even herbronnen, maar er ook voor zorgen dat je je zaakjes wettelijk op orde hebt. In regel zijn met de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening, kortweg RVA, is daar ééntje van. 

De RVA, wasda?

Actief op zoek

Ben je werkzoekende en ontvang je een werkloosheidsuitkering, dan moet je je aan bepaalde regels houden: actief naar werk zoeken en beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt zijn zowat de belangrijkste elementen daarvan. Dat wordt in eerste instantie opgevolgd door de VDAB. Wanneer je echter onvoldoende inzet toont, dan kan het zijn dat je op gesprek moet bij de RVA. De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening doet daarbij geen dagelijkse opvolging, maar kan wel controleren (op basis van de info die ze via de VDAB sprokkelt) of je voldoet aan de voorwaarden om een uitkering te krijgen. Het is met andere woorden de RVA die beslist over het wel of niet toekennen van jouw uitkering. Dat doet ze niet enkel wanneer je werkzoekend bent, maar ook wanneer je bijvoorbeeld bent ontslagen of zelf ontslag nam. Het is immers niet omdat je zelf de deur dichtslaat bij je huidige werkgever dat je geen recht hebt op een uitkering als werkzoekende.

 

Geniet je van een werkloosheidsuitkering?

Dan is het eveneens belangrijk dat je elke verandering in je gezinstoestand, persoonlijke situatie of verblijfplaats meldt bij de VDAB. Ook daar kijken ze bij de RVA streng op toe omdat zulks vaak een wijziging in het bedrag van jouw uitkering met zich kan meebrengen.

 

Tussen jobs

Zit je tussen jobs (je bent ontslagen of hebt zelf ontslag genomen) dan heb je eveneens recht op een werkloosheidsuitkering indien je het bewijs levert aan de RVA dat je een specifiek aantal dagen in loondienst was voor je je uitkering hebt aangevraagd (het aantal dagen is afhankelijk van je leeftijd) en dat gedurende een welbepaalde periode (de zogenaamde referteperiode). Het is daarbij belangrijk dat je hebt gewerkt in loondienst waarbij je op regelmatige basis een wettelijk loon hebt ontvangen waarop je sociale zekerheid (via je werkgever uiteraard) hebt betaald.

 

Recht op verweer

Wanneer de RVA op een gegeven moment beslist om jouw uitkering te schrappen of niet toe te kennen, dan kan je tegen die beslissing in beroep gaan. Dat gaat dan meestal in overleg met medewerkers van de vakbond waarbij je bent aangesloten die jou bijstaan om een verweerschrift op te stellen. 

Maandag 14 Maart 2016 om 11:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //