De ultieme checklist om je cv perfect op te stellen

Je cv opstellen: vandaag moet je al aardig je best doen om eruit te springen. Met deze checklist verkrijg je vast en zeker een perfect resultaat.

De ultieme checklist om je cv perfect op te stellen

Hou het kort

In een ideale wereld kan je je cv op één pagina neerschrijven. Dat kan je door het visueel te maken met bijvoorbeeld waardeschalen per vaardigheid, soft skills (empathie, luisterbereidheid, teamwork, ...)  en je verwezenlijkingen telkens in één korte zin samen te vatten. Het is een uitdaging, maar als het lukt zal diegene die het leest onder de indruk zijn. Enkel de essentie hoort in je cv te zitten. De stoffering van wie je professioneel bent en waarom je die job eigenlijk wilt, mag in de begeleidende brief/e-mail.

 

Tegenwoordige tijd

Spreek over je vaardigheden in tegenwoordige tijd, ook al gebruik je ze misschien niet meer in je huidige job. Zo geef je aan dat je over een breed spectrum aan professionele kwaliteiten beschikt die rechtstreeks inzetbaar zijn.

Verkoop jezelf

Droogweg opsommen wat je kent en kunt, maakt geen indruk. Je mag het er gerust wat dikker opleggen. Vandaag moet je jezelf als kandidaat kunnen verkopen aan een werkgever. Dat doe je op een zelfzekere manier zonder arrogant over te komen. Maak je meerwaarde duidelijk voor het bedrijf, dat is de boodschap.

 

Wees positief

Positiviteit werkt aanstekelijk. Laat zien dat je een optimistisch en blij mens bent. Je schrijfstijl is daarvoor bepalend. Iemand kan als het ware lezen of je een positivo bent dan wel iemand die de dingen niet zo rooskleurig ziet. Kom je blijgemutst over in je schrijfstijl dan genereert dat geheid een goed gevoel bij diegene die je cv doorleest.

 

Wat je hebt gerealiseerd, is belangrijk

De rekruteerder wil vooral lezen wat je al hebt verwezenlijkt, niet wat je plant om te realiseren. Uiteraard is dat ook belangrijk, maar je cv moet op dat vlak vooral praktisch zijn. Het moet een snapshot zijn van je huidige carrière.

 

Wees actueel en recent

Je opleidingen vermelden tot en met de middelbare school alsook al de functies die je doorheen de jaren hebt uitgeoefend, is compleet overbodig. Hou het op de jobs/loopbaan die je maximum de laatste tien jaren hebt uitgeoefend.

Vrijdag 23 Maart 2018 om 12:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //