Deloitte: een energieke werkomgeving

Deloitte gelooft in “een gezonde geest in een gezond lichaam”. Daarom zet Deloitte alle medewerkers aan om bewust voor een gezonde levensstijl te kiezen. Niet alleen met handige tips & tricks maar vooral met concrete acties.

Deloitte: een energieke werkomgeving

Zo lanceerde Deloitte recent zelfs een volledig sportief jaaractieplan. Om het jaar stevig in te zetten konden de Deloitters zich te goed doen aan energierepen die werden aangeboden onder het thema “Your healthy tomorrow starts today”. Waarom wachten tot morgen, zeker als het je gezondheid betreft? Net zoals in zijn business benadering wil Deloitte ook op het vlak van werk- en levensstijl een echte voorloper zijn.

 

Het informatieve wordt daarbij gecombineerd met het ludieke. Bij de lancering van de campagne werden alle medewerkers bijvoorbeeld uitgenodigd om op hun favoriete sportschoenen naar kantoor te komen. De respons was overweldigend. Eén durver nam “going the extra mile” wel heel letterlijk en kwam op zwemvliezen binnenwandelen. Er werden dan ook heel wat “footies” gemaakt en op social media gepost die dag.

 

De komende weken en maanden worden alle medewerkers op lichtvoetige wijze aangemoedigd om meer te bewegen en weloverwogen gezond te gaan leven: letten op voeding, slim ontspannen, een juiste zithouding: het komt allemaal aan bod. In de lift herinneren affiches eraan dat de trap misschien een gezonder alternatief is. En in de trappenhal geeft een torenhoge banner aan hoeveel treden de moedigen al hebben genomen. Doorheen de Deloitte kantoren nodigen muurbanners vol fotoreeksen van sportief geschoeide voeten iedereen continu uit om hun ‘beste voetje’ voor te zetten. Met een stappenteller kan men samen, gewoon door gezond bezig te zijn, ook een goed doel steunen. Via het online Energise-platform blijft iedereen moeiteloos op de hoogte van de specifieke maandthema’s: van ergonomische werkplekken en sportvoeding tot Start2Bike programma’s.

 

Tenslotte kunnen gevorderde sportievelingen zich ook inschrijven op een grotere uitdaging (de Col du Galibier beklimmen of de Brussels (half) marathon lopen). De geselecteerde “ambassadors” ontvangen een jaar lang gespecialiseerde begeleiding in de aanloop naar hun sportieve prestatie.

 

Maar de hoofdboodschap blijft: gezond leven begint bij je zelf. Of, in dit geval: op kantoor. Het Deloitte kantoor.

Dinsdag 2 Februari 2016 om 20:30

// //
// // //
// // // //