Denken zoals topsnookerspeler Ronnie 0’Sullivan verhoogt je kansen op een job

Als je op bent van de zenuwen voor je sollicitatiegesprek en piekert over weke moeilijke vragen je kan krijgen, dan is de kans groter dat je de mist in gaat en de job waar je zo op hoopte niet te pakken krijgt.  Dat zegt Andrea Gerson, die carrièrecoach is bij TheMuse.com op Business Insider. Volgens haar maak je meer kans op de job als je je sollicitatiegesprek beschouwt als een kans om een verhaal te vertellen over wie je bent en hoe je in het leven staat. De druk zoveel mogelijk wegnemen is dus, net zoals bij topsporters, het ordewoord.

Denken zoals topsnookerspeler Ronnie 0’Sullivan verhoogt je kansen op een job

Een andere mindset neemt de druk weg

Je mindset is dus uiterst belangrijk. Het is ook die mindset die verklaart dat topsnookerspeler Ronnie O’Sullivan de ene glansprestatie na de andere neerzet. Nadat hij onlangs weer schitterde in de Welsh Open verklaarde hij  dat hij in tegenstelling tot de andere snookerspeelers, die ver moeten geraken in het tornooi om hun rekeningen te betalen, geen druk ervaart. “Snooker is belangrijk, maar niet het enige in het leven”, verklaarde hij.  “Sinds ik dat in mijn hoofd heb geprent ben ik gelukkiger en speel ik beter. Ik krijg er energie van terwijl mijn tegenstanders aan de druk ten onder gaan.”
 

Makkelijker gezegd dan gedaan?

Dat je met een andere mindset, die minder druk geeft, een sollicitatiegesrek moet aanvatten, is natuurlijk gemakkelijk gezegd, maar hoe zorg je er in de praktijk voor dat je hart niet wild begint te bonken als je voor de deur van het kantoor van je rekruteerder(s) staat? Volgens Andrea Gerson heeft dat alles te maken met een goede voorbereiding. “Als je een goed verhaal in je achterhoofd hebt, dat je echt wil vertellen, zal je vanzelf minder stress hebben over eventueel moeilijke vragen die je voor de kiezen zal krijgen. Veel mensen denken dat ze volledig overgeleverd zijn aan de genade van de interviewers en zijn bang dat ze de vragen moeten beantwoorden zoals die gesteld werd, maar elke vraag is in feite een kans om het verhaal dat je in je achterhoofd hebt te vertellen”, aldus Gerson.
 

Anekdotes

Wat zal bij je gesprekspartners het sterkst blijven hangen? Een goed vertelde anekdote waarmee je je kwaliteiten kan onderstrepen. Vragen als ‘Wie was de lastigste klant om mee te werken?’, ‘Waarom wil je weg bij je huidige werkgever?’, ‘Wat kan jij ons bieden dat een ander niet kan?’ en ‘Wat zou je baas over je vertellen?’ geven je een uitgelezen kans om je sterke punten te demonstreren met een persoonlijke draai.  Volgens Gerson is iedereen in staat vier à vijf anekdotes te vinden, die eigenlijk een sterk verhaal vormen en die symbool kunnen staan voor persoonlijke ontwikkeling. Als je als sollicitant met die ankedotes in je achterhoofd aan het sollicitatiegesprek begint, verminder je grotendeels de druk en heb je minder zenuwen. Je hebt dan de mindset van Ronnie O’Sullivan en vergroot je kansen op een job.

foto Belga

Woensdag 18 April 2018 om 17:0

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //