Deze carrièretips gaf niemand jou al

Carrièretips, je vindt ze overal. Er zijn echter ook zo van die bijzondere carrièretips die niemand jou allicht ooit heeft gegeven, maar die veel belangrijker zijn dan de standaard weetjes. Wij bezorgen jou op dat vlak alvast zeven ontegensprekelijke aha-momenten.

Deze carrièretips gaf niemand jou al

Je job goed doen, is niet goed genoeg

Uitblinken in je job is niet genoeg om het te maken. Daarnaast moet je ook een effectieve meerwaarde kunnen creëren voor het bedrijf waar je aan de slag bent. Die meerwaarde maak je best meetbaar. Doelen stellen en die ook behalen is de boodschap.

 

Voor wie je werkt, is erg belangrijk

Werk je met de besten uit de sector, dan is dat voor anderen vaak een inspiratie en dat zet hen ook aan om jou meer naar waarde te schatten en je misschien in hun select clubje op te nemen. Zorg dan ook dat je je laat omringen door professionals die zichzelf tot de besten in de industrie kunnen rekenen.

 

Je moet niet over veel passie beschikken

Je wordt er voortdurend mee om de oren geslagen: passie. Om het te maken tot in de directiekamer moet je echter helemaal niet over passie beschikken. De meeste mensen die er zitten, zijn diegenen die zich hebben omringd met de juiste mensen en de juiste carrièrebeslissingen op het juiste moment hebben genomen. Passie is hen niet zelden vreemd.

 

Waar je werkt, maakt echt een verschil

Werk je voor grote namen zoals de big four dan moet het niet gezegd dat je een streepje voor hebt op diegenen die het moeten doen met mindere namen uit de business. Het is veel makkelijker om door het glazen plafond te gaan wanneer je aan de slag bent bij ronkende namen dan wanneer je bij een onbekend bedrijf meedraait.

 

Druk, druk, druk is niet altijd goed

Denk je dat high potentials dag en nacht aan het werk zijn? Niet dus. Het is dan ook geen geheim dat hoe drukker je lijkt op de werkvloer, hoe groter de kans is dat jij een promotie misloopt en de collega die minder uurtjes klopt (maar wel de objectieven netjes haalt) die in jouw plaats krijgt. Wanneer je hectisch gedrag vertoont op de werkvloer geef je immers de indruk gestresseerd te zijn en dat past echt niet bij een management- of leidinggevende functie. Daarin moet je beheerst en stressbestendig voor de dag komen.

 

Kijk eens rondom jou

Urenlang turen naar de zoekresultaten in Google om je carrière een boost te geven, is niet onmiddellijk de manier om je loopbaan te laten flitsen. Wil je ergens aan de slag, ga er dan eens een rondje lopen en observeer de mensen die er werken. Zijn ze gelukkig ? Voelen ze zich verbonden met het bedrijf? Veel nuttiger dan de informatie die je op de website van het bedrijf in kwestie vindt.

 

Verberg je fouten niet

Je moet heus niet perfect zijn om het te maken tot de top. Af en toe een uitschuiver maken, geeft daarentegen aan dat je bereid bent om risico's te nemen en wilt innoveren. De mensen rondom jou zullen je daarvoor meer gaan respecteren en zien als iemand die doet wat hij zegt. De ene flater na de andere maken, heeft daarentegen een omgekeerd effect.

Zaterdag 10 Maart 2018 om 10:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //