Diploma op zak? Hier is je to-dolijst!

Proficiat met je diploma! Terwijl je je afstudeerfeestje nog wat verteert, is Gostarters er met alle to do's om je intrede te maken op de arbeidsmarkt. Van een catchy cv tot een snelle inschrijving als werkzoekende, wij maken werk van jouw startende carrière.

Diploma op zak? Hier is je to-dolijst!

Surf naar www.vdab.be

 

… en schrijf je in als werkzoekende. Je hebt vanaf je inschrijving toegang tot alle tools van de VDAB en je krijgt al jobsuggesties toegestuurd. Vanaf 1 augustus begint je beroepsinschakelingstijd te lopen. Deze duurt 12 maanden. Heb je na 12 maanden nog geen job gevonden, dan ontvang je een inschakelingsuitkering.

 

Kies een ziekenfonds…

 

… en schrijf je in. Als student val je onder het ziekenfonds van je ouders, maar als je een job hebt of werkzoekende bent, ben je niet langer ten laste van je ouders en dien je zelf aan te sluiten bij een ziekenfonds. Alle ziekenfondsen vergelijken doe je via www.ziekenfondsenvergelijken.be.

 

Maak een krachtig cv…

 

… en stuur het op. Zowel naar bedrijven die interessante vacatures hebben voor jou als naar werkplekken die je interesseren. Ook al staan er geen vacatures open, je staat dan wel op de radar. Publiceer je cv ook op de databank van de VDAB, zo kunnen werkgevers je cv raadplegen.

 

Solliciteer…

 

… en hou je tussen de sollicitaties door nuttig bezig. Schrijf je in een interim kantoor in en doe al wat ervaring op. Of zoek vrijwilligerswerk. Dat kan je ook bij op je cv zetten, zo zien potentiële werkgevers dat jij je graag engageert voor je medemens.

 

Zoek een studentenjob…

 

… en verdien nog een centje bij aan voordelig tarief. In de maanden juli, augustus en september volgend op je afstuderen kan je nog een studentenjob doen. Let op, je mag niet meer dan 475 uur per jaar werken als student. Controleer hoeveel uren je nog over hebt via Student@work.

 

Ga langs de bank…

 

… en begin aan pensioensparen. Als je dat al niet deed. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met sparen voor je pensioenspaarfonds.

 

Maak een afspraak bij een verzekeringsmakelaar…

 

…en praat je verzekeringen door. Welke verzekeringen hebben je ouders voor jou lopen? Welke sluit je zelf best af? Woon je nog een tijdje thuis, dan val je onder de familiale verzekering van je ouders. Huur je een eigen stekje, dan sluit je zelf een familiale verzekering, een woon- en brandverzekering,… af. Ook hospitalisatieverzekeringen en autoverzekeringen neem je uitgebreid onder de loep.

Dinsdag 11 Juni 2019 om 11:30

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //