Dit zijn de leukste droomvacatures op het internet

Betaald worden om chocolade te testen, Netflix-series te kijken, op een tropisch eiland te wonen of de prinses te spelen in Disneyland? In deze jobs is het geen droom, maar realiteit!

Dit zijn de leukste droomvacatures op het internet

De eerste zogeheten droomvacature die volop in het nieuws kwam, was die van de ‘eilandsitter’ in 2009. Onder de titel beste job ter wereld schreef Toerisme Queensland een vacature uit om een halfjaar op enkele paradijselijke, onbewoonde Bounty-eilanden te passen. En daar nog 75.000 euro voor betaald te krijgen ook. Sindsdien regent het droomjobs op het internet. Soms zitten er echte pareltjes tussen, zoals deze:
 

Ongestoord chips vreten aan een rijkelijk loon. Het internationale voedingsbedrijf PepsiCo ging vorig jaar op zoek naar een professionele food tester in Groot-Brittannië. Zijn of haar taak: acht uur per week chips proeven en feedback geven over de geur, kleur en textuur. Tussendoor mocht de ‘chipsconnaisseur’ ook van frisdrank nippen, om daar eveneens de smaak van te testen. Voor wie al schrik kreeg om na een halfjaar moddervet de deur uit te waggelen: in de jobomschrijving stond ook dat je je smaakpapillen regelmatig moest neutraliseren met fruit.
 

Een gelijkaardige vacature, maar dan over het testen van chocolade, stond begin dit jaar op naam van Tony’s Chocolonely. Het kleurrijke chocolademerk uit Nederland had wel een lijvig eisenlijstje, zoals een gedegen opleiding in voeding én minstens vijf jaar relevante werkervaring. “Door jou blijft Tony’s het meest innovatieve bedrijf op het gebied van nieuwe chocoladeproducten”, klonk het in de jobomschrijving. “Je moet het proces van chocolade kunnen dromen, van bean tot bar.” De lat lag dus hoog, maar hey: je mocht wel ‘Choco-chef’ op je visitekaartjes laten drukken!
 

Series bingewatchen en daar 65 euro per uur voor cashen. Dat is kort samengevat de droomvacature die Netflix regelmatig de wereld instuurt. De streamingdienst kan altijd goede vertalers gebruiken, die Engelstalige series en films van hun keuze willen vertalen naar het Nederlands. Om te zien of jij aan de eisen voldoet, kan je deelnemen aan de taaltest van Netflix op https://tests.hermes.nflx.io. Er zouden al zo’n honderdtal vertalers voor Netflix werken. Daarnaast doet de streamingdienst ook beroep op ‘taggers’: zij kijken naar een film en plaatsen die in een bepaalde categorie. Enige filmkennis is vereist, want naast evidente categorieën zoals ‘actie’ of ‘comedy’ zijn er ook minder bekende genres te taggen zoals ‘sciencefictionhorror’.
 

Eindigen doen we met royalty-allures. Voor zijn 25-jarige jubileum had Disneyland Parijs afgelopen najaar nog een aantal prinsessen nodig. Die potentiële Jasmines, Assepoesters of Elsa’s moesten natuurlijk wel kunnen zingen en dansen, zoals het echte Disney-prinsessen betaamt. In de jobomschrijving kwamen we ook wat meer te weten over de lengtematen die Disney zijn werkvolk oplegt: de ideale prinses moet tussen 137 cm en 193 cm meten. Een ruime marge, lijkt ons. Wat houdt je in de toekomst nog tegen?

Zondag 6 Mei 2018 om 14:0

Gerlinde De Bruycker

// //
// // //
// // // //