Een hekel aan 9-to-5 ? Dit zijn jouw droomjobs

Staat een 9-to-5 job voor jou synoniem met een nachtmerrie? Dan kunnen wij jou alvast  een aantal bijzondere interessante alternatieven suggereren.

Een hekel aan 9-to-5 ? Dit zijn jouw droomjobs

Artiest

Creativiteit is geen 9-to-5 proces. Je oefent, repeteert met anderen, je treedt op en dat gebeurt allemaal heel organisch. Je bent constant bezig met allerlei dingen los van een vast uurrooster en je kan ook creatief voluit gaan. Danser, choreograaf, muzikant, (theater)acteur: dit is de richting die je uit moet wanneer je af wil van een saaie dagindeling.

 

Horecamedewerker

Het moet niet gezegd: je uren en leven zijn bijzonder onregelmatig maar je leven is ook spannend. Je ontmoet steeds andere mensen en legt nieuwe contacten. Saai zal je leven dan ook nooit zijn indien je kiest voor de horeca.

 

Thuisverpleegkundige

Mensen verzorgen doe je niet (enkel) tijdens de kantooruren. Met deze job weet je dat je taak dag en nacht kan doorlopen. Heb je een groot hart voor je medemens en ben je bereid om dag en nacht klaar te staan voor die medemens dan is thuisverpleegkundige misschien wel wat voor jou.

 

Bewakingsagent

Nodeloos te zeggen dat er 's nachts vaak veel werk aan de winkel is voor bewakingsagenten. Overdag uiteraard ook, maar zelden in een vast patroon. Ideaal als je de nodige actie wil mixen met een onregelmatig leven.

 

Journalist

Nieuws gebeurt niet enkel tussen negen uur 's morgens en vijf uur 's avonds. Als journalist moet je dus altijd op post zijn, zowel tijdens weekdagen als in de weekends, maar ook tijdens vakantiedagen wanneer de 9-to-5'ers misschien lekker in de zon liggen.

 

Logistiek medewerker

De wereld staat niet stil, zeker niet in logistieke middens. Goederen moeten naar hun bestemming en dat gaat 7/24 door. De kans dat je in die sector (ook) buiten de normale kantooruren aan de slag bent, is dus bijzonder groot. Ben je service minded en atypisch wanneer het op werkuren aankomt, dan zit je in deze sector gebeiteld.

 

Wegenwacht

Auto's kunnen altijd een panne krijgen, niet enkel overdag. Ben je technisch aangelegd, graag onderweg - ook ' s nachts - dan is dit je ding. 

 

Politieagent

De orde handhaven is nog zo'n job die je niet enkel (uitsluitend) tussen negen en vijf doet. Wurm je jezelf graag in een uniform, sta je de burger graag bij en houd je de dingen graag veilig ? Dan is dit the way to go.

Donderdag 12 Januari 2017 om 12:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //