Een job in drie stappen (1/3): STAP 1 -> spring uit de band met je CV

Heel wat jongeren zijn net afgestudeerd en moeten dus op zoek naar een eerste job. In deze reeks leiden we je in drie stappen naar de startersbaan van jouw dromen! Stap 1: maak een CV waar ze binnen vijf jaar nog over spreken.

Een job in drie stappen (1/3): STAP 1 -> spring uit de band met je CV

Het internet staat bol van de handleidingen over hoe je een correct CV moet maken. Welke persoonlijke gegevens je moet neerpennen, gaan we hier dus niet meer uitleggen. Maar volgende dingen wist je misschien nog niet over een goed CV.

Rekruteerders lezen CV’s vaak buiten de werkuren. Uit een stapeltje van 50 moeten ze er 5 kiezen, en dat op één treinrit naar huis. Om hen geen burn-out te bezorgen, hou je het best beknopt en bevattelijk. De meeste rekruteerders geven zelfs de voorkeur aan één pagina boven twee, zeker als je nog maar aan het begin van je carrière staat. Kill dus je darlings en schrap die vakantiejob van toen je 15 was. Drie pagina’s CV is al helemaal af te raden, tenzij je de volgende Bill Gates bent.
 

Bullets
 

Geef de rekruteerder de pap in de mond en maak je CV ‘snackable’. Werk met bullets (onze hersenen zijn dol op lijstjes!) en wissel af met korte paragraafjes. Zet je naam en titeltjes (opleiding, werkervaring,...) wat groter en in het vet. Kies voor een lettertype dat goed leesbaar is op een computerscherm, zoals Lucida Sans.
 

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers slechts 45 seconden nodig hebben om een CV te beoordelen. Doe zelf eens de irrelevantie-test. Zoom uit en doe alsof je in de schoenen van de rekruteerder staat, die jou niet kent. Staat er informatie in je CV die compleet nutteloos is voor de job? Zo ja, dan zal je de rekruteerder ergeren en verklein je je kansen om door te gaan. Het is niet omdat jij een geweldige tijd had op dat Frans taalkamp van tien jaar geleden, dat die informatie nog iets waard is voor het bedrijf. Bezorg de rekruteerder een voorproefje van jezelf, geen indigestie.
 

Als je voor een creatieve job gaat, denk dan eens na over andere manieren om je CV te presenteren. Modebaan op het oog? Laat je CV op een T-shirt drukken. Journalist worden? Giet het in een krantenlay-out.
 

Foto
 

In België voegen we meestal een foto van onszelf toe aan het CV. In Groot-Brittannië of de VS is dat not done, omdat een werkgever dan sneller een kandidaat zou kunnen afwijzen op basis van ras, geslacht of leeftijd. Maar goed, wij doen het dus wel. Neem niet zomaar de serieuze pasfoto over die je ook voor je identiteitskaart gebruikt. Gebruik een beeld waar je toch minstens het begin van een glimlach toont, dat spreekt veel meer aan.
 

Schakel je spellingcorrector in! We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Uit een studie van jobsite CareerBuilder blijkt dat werkgevers het snelst een CV aan de kant schuiven als er spelfouten instaan (61%). Op plaats twee staan CV’s die grote lappen tekst uit de jobomschrijving hebben gekopieerd (41%). De derde grootste afknapper is een ongepast e-mailadres gebruiken (35%). Ja, loverke69@yahoo.com, dat is ook voor jou bedoeld. Nog andere no-go’s: CV’s van meer dan twee pagina’s lang en CV’s die op decoratief papier zijn gedrukt. Trek er je lessen uit!

 

Interesses
 

Let op met te passieve, solitaire hobby’s zoals tv-kijken, lezen en postzegels verzamelen. Straks denken ze nog dat je een kluizenaar bent. Lees je nu eenmaal echt graag, maak het dan wat persoonlijker: ‘Ik hou vooral van sportbiografieën en een goede roman.’
 

Hoe jonger je bent, hoe korter de sectie werkervaring en dus hoe langer het onderdeel ‘hobby’s en interesses’. Kies voor interesses die van ver of dichtbij iets met de functie te maken hebben, bijvoorbeeld ‘bladeren door kookboeken en nieuwe recepten uitproberen’ als je voor een voedingsbedrijf solliciteert.
 

Solliciteer je voor verschillende jobs, pas dan ook je CV (lichtjes) aan. Per functie leg je de nadruk op andere skills. Blijf weg van open deuren, zoals ‘teamplayer’ of ‘communicatief’. Heb je ervaring gehad met leiderschap, in welke zin dan ook, vermeld het dan op je CV! Van scoutsleidster over aanvoerder van de minivoetbalploeg tot hoofdredacteur van de schoolkrant.
 

Referenties
 

Heb je maar weinig te melden over je vakantiejobs? Dat denk je toch verkeerd. Verwijs naar de specifieke people-skills die je daar nodig had, dat wekt altijd interesse. Als je in een restaurant werkte, benadruk dan niet de feitelijke taken als ‘opdienen’ en ‘tafels schoonmaken’, maar wel ‘werken in een groot team’ en ‘omgaan met allerlei soorten klanten’.
 

Vergeet op het einde je referenties niet. Twee zijn voldoende, bij voorkeur een academische (je thesispromotor) en een werkgerelateerde (je baas op je vorige vakantiejob).
 

Bron: www.kent.ac.uk

Zondag 24 Juni 2018 om 10:30

Gerlinde De Bruycker

// //
// // //
// // // //