Een job in drie stappen (2/3): STAP 2 -> maak van je jobinterview een succes

Heel wat jongeren zijn net afgestudeerd en moeten dus op zoek naar een eerste job. In deze reeks leiden we je in drie stappen naar de startersbaan van jouw dromen! Stap 2: zo maak je een goede indruk op je eerste jobinterview.

Een job in drie stappen (2/3): STAP 2 -> maak van je jobinterview een succes

Yes, je CV is door de eerste selectie geraakt! Maar nu begint het pas ... Hoe toon je dat jij de juiste persoon bent voor de job? Simpel: door je huiswerk te maken. Werkgevers gaan ervan uit dat jij je grondig hebt voorbereid op het gesprek, en niet zomaar “woehoe” roept omdat je eens mag langskomen. Ze willen heel graag weten waarom jij voor hen wil kiezen, en hoe oprecht die keuze is. Toon dus dat je de job echt wilt. Lees je in en kijk verder dan de homepagina op de bedrijfswebsite, maar klik door naar artikels, links, filmpjes, sociale media, blogposts, ...
 

Spontaan

Een jobinterview heeft wel wat weg van een date. In beide gevallen weet je nooit hoe het verhaal zal evolueren. Blijft het bij één date, een relatie, een huwelijk? Blijft het bij één sollicitatiegesprek of een hele carrière? Denk eens aan alle vragen die op een eerste date gesteld worden. Die verschillen niet zoveel van wat een rekruteerder van jou wil weten. In het eerste interview wil hij vooral testen of jij ‘matcht’ met het bedrijf. ‘Vertel me iets over jezelf, wat zijn je sterke en zwakke punten, waar wil je over vijf jaar staan?’ Wees je spontane en natuurlijke zelf en antwoord zo eerlijk mogelijk.
 

Als jij en je date slagen in de eerste test – ‘Zit er potentieel in?’ – dan gaan jullie naar de tweede date. Hier worden de vragen wat persoonlijker. ‘Hoe zit je karakter in elkaar, wat zoek je echt in een relatie?’ Ook hier is dat bij een jobinterview niet anders. Het is pas wanneer je terugkeert voor een tweede  gesprek, dat de vragen intenser worden, langs beide kanten. Bereid je dus voor op enkele intensieve namiddagen. Individuele interviews, groepsgesprekken, vragenlijsten,... het bedrijf wil jou zo goed mogelijk leren kennen en jij moet je van je beste kant tonen.
 

Zelf vragen stellen

Bereid je voor op de vragen die ze zeker zullen stellen. Hoe eenvoudiger, hoe bedrieglijker. Een open vraag als ‘Vertel me iets over jezelf’ is eigenlijk aartsmoeilijk, want hoe begin je daaraan? Durf zelf ook vragen te stellen: daarmee toon je dat je echt bezig bent met het bedrijf en de business. Hoe positioneert het merk zich in de markt? Wie zijn de concurrenten en hoe gaat het bedrijf daarmee om? Door überhaupt te reflecteren over deze zaken, bouw je al een voorsprong uit op andere jobhunters.
 

Denk ook eens aan alles wat je al hebt geleerd in je studies, in vakantiejobs, ... en probeer deze ervaringen in je uitspraken te leggen. Gebruik geen dooddoener als: ‘Ik ben communicatief’, maar illustreer dat met een anekdote: ‘Toen ik bij het PR-bureau de medialijsten moest updaten, vond ik het leuk om nieuwe contacten te leggen aan de telefoon.’

 

Etiquette

Respecteer de etiquette en gedraag je op elk moment in het sollicitatieproces professioneel en beleefd. Dat begint al vanaf het moment waarop je het bedrijf binnenkomt en de receptionist begroet. Idealiter meld je je zo’n tien minuten te vroeg aan bij de receptie – maar ook niet vroeger dan dat. Tijdens het gesprek spreek je duidelijk en kijk je niet weg van de interviewer. Kauwgum laat je thuis.
 

Vergeet je geheime wapens niet op het gesprek: een paar kopieën van je CV en je motivatiebrief, je portfolio, een flesje water en een notaboekje.

Besluit: als je een gedegen voorbereiding combineert met goede manieren en een charmante uitstraling, heb je veel kans dat je het tot de laatste ronde schopt.

 

Bron: https://money.usnews.com

Woensdag 27 Juni 2018 om 12:0

Gerlinde De Bruycker

// //
// // //
// // // //