Elia: een uitdagende job vind je bij Elia

Elia kennen we allemaal als de beheerder van het hoogspanningsnet in België. Het bedrijf vervoert energie over het hele land, van waar het geproduceerd wordt tot waar het nodig is. Als het licht thuis brandt, dan hebben we dat te danken aan Elia. 

Elia: een uitdagende job vind je bij Elia

Er werken momenteel 1.226 medewerkers bij Elia. Vorig jaar heeft het bedrijf 87 nieuwe mensen aangenomen. Dat zijn er meer dan 2014 omdat er grote infrastructuurprojecten op stapel staan. William Stas uit Leuven is één van de nieuwe krachten bij Elia. Hij is burgerlijk ingenieur en heeft daarna nog een master in management behaald. Sinds april 2015 is hij aangenomen als projectleider Large Infrastructure Projects. Verschillende projecten van Elia hebben als doel de import- en exportcapaciteit van elektriciteit over de grenzen te verbeteren. Ik ben verantwoordelijk voor het Stevin-project, dat is een hoogspanningslijn van het binnenland naar de kust, daar worden dan alle windmolenparken vanop zee op aangesloten en er komt ook een verbinding met het Verenigd Koninkrijk via dit project. Ik moet de drie onderstations daarvoor bouwen in de regio Brugge. Dat project moet klaar zijn om in gebruik te kunnen nemen tegen eind 2017. Heel boeiend en spannend om mee te maken allemaal.”

 

Ik vind dat je als projectleider bij Elia veel verantwoordelijkheid krijgt. Uiteindelijk ben ik nog maar 27 jaar, maar toch ben ik verantwoordelijk voor een miljoenenbudget. Als je bij andere bedrijven als projectleider wil beginnen, vragen ze meestal toch een cv met verschillende jaren werkervaring. Bij Elia geven ze je de kans om dat zelf op te bouwen, maar je krijgt ook de nodige begeleiding tijdens het werk. Dat was een belangrijk aspect. Je staat er dus niet alleen voor. Anderzijds vind ik het wel prettig dat we met een vrij jong team zitten. De gemiddelde leeftijd van de projectleiders zal tussen de 30 en 35 jaar liggen, dat is een dynamische groep en het is altijd leuk om daar deel van uit te maken. Bovendien was het voor mij een uitdaging om op één van de prestigeprojecten van Elia te mogen werken. En dan is het ook nog eens werken in een sector die volop in beweging is. De komst van elektrische auto’s bijvoorbeeld zal nog een extra stimulans geven en dat zal nog een uitbreiding vergen van het elektrische net.”​​​

Vrijdag 26 Februari 2016 om 14:30

// //
// // //
// // // //