Er is geen enkele wet die jou verbiedt om te flirten op het werk

Het is niet omdat #metoo het afgelopen jaar heeft gedomineerd en omdat er terecht veel aandacht gaat naar grensoverschrijdend gedrag dat medewerkers die single zijn op het werk niet verliefd zouden mogen worden op of mogen flrten met een collega. Sterker nog, als je dat goed aanpakt, kan je op het werk misschien wel de liefde van je leven vinden. Enkele tips!

Er is geen enkele wet die jou verbiedt om te flirten op het werk

Met wie leg je het aan?

Er is een collega op het werk die je allesbehalve onverschillig laat en die zelfs je hart sneller doet slaan. Dan mag je in principe je beste beentje voorzetten en al je wapens in de strijd gooien…. mits die collega niet je baas is, zelf heeft aangegeven al lang de liefde van zijn of haar leven gevonden te hebben of jouw directe concurrent is voor een promotie. In die gevallen moet je je er echt bij neerleggen dat geflirt en verleiding echt geen zin hebben. Ook met de collega die aan het bureau recht tegenover dat van jou zit, kan je op obstakels stuiten. Makkelijker is het als Cupido zijn pijlen richt op iemand die je slechts occasioneel ziet of op een freelancer die met je samenwerkt voor welbepaalde projecten.

 

Dé hamvraag: is de aantrekkingskracht wederzijds?

De minste glimlach van je Adonis of je droomvrouw doet je smelten, maar als hij of zij niets voor je voelt, zullen je verleidingspogingen natuurlijk niet veel uithalen. Wees daarom aandachtig voor signalen die niet bedriegen: staat jouw doelwit “toevallig” ook altijd aan de koffiemachine als jij een bakje troost gaat halen? Merk je dat hij of zij geen kans voorbij laat gaan om jou een beetje te plagen, of een zekere opwinding uitstraalt bij het praten met jou: dan kan het best wel eens bingo zijn. 

 

Neem tijd om elkaar echt te leren kennen

Spreek over zijn of haar werk en plaats in de organisatie. Werk je zelf in sales en werkt de man of vrouw van je dromen op de boekhouding, spreek dan over cijfers. Geef informatie door die hem of haar kan interesseren. En als je op jouw beurt informatie doorkrijgt over jouw domein, dan is er gegarandeerd al een kleine klik waaruit iets moois kan groeien.

 

Humor is goed, maar het werk komt op de eerste plaats

Als je voelt dat jouw vonken kunnen overslaan, dan kan een vleugje humor wonderen doen. Als je de man of vrouw van je dromen, die duidelijk ook wat voor jou voelt, aan het lachen kan krijgen, heb je wellicht gewonnen spel. Maar dat bekent uiteraard niet dat je constant de clown moet uithangen. Laat ook zien dat je een serieuze kant hebt, dat je je werk ernstig neemt. De rest zal dan wellicht vanzelf komen.

 

Vergeet de laatste stap niet

Als je zodanig opgaat in het leggen van een goede fundering, bestaat vanzelfsprekend het gevaar dat je met de man of de vrouw van je dromen een geweldige…vriendschappelijke klik krijgt die ervoor zorgt dat jullie echt over alles kunnen praten, maar dat het gewoon bij vriendschap blijft. Blijf daarom signalen uitzenden dat je “in” bent voor meer.

Vrijdag 9 Februari 2018 om 10:0

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //