Gaan werken met de fiets kan tot 400 euro opleveren

Haal je ook het stalen ros van stal om je naar je werk te begeven? Dan is er goed nieuws voor jou, als je in Antwerpen woont en werkt tenminste.

Gaan werken met de fiets kan tot 400 euro opleveren

Wie in Antwerpen werkt, kan binnenkort rekenen op een subsidie tot 400 euro om een fiets te kopen. In 2017 zal de stad er namelijk niet netjes bijliggen voor wie zich met de wagen wil verplaatsen. Vanaf dan starten er heel wat mobiliteitswerken en de stad wil zo veel mogelijk auto's van de baan.

 

Adieu Koning Auto

Koning Auto zal dus niet meer regeren over Antwerpen, als het van het stadsbestuur afhangt. De bedoeling is om meer mensen op de fiets te krijgen. Dit wordt gestimuleerd door de inwoners een financieel duwtje in de rug te geven.

 

Premie van 150 euro uitgebreid

Enkele maanden geleden werd aangekondigd dat een premie van 150 euro zal worden gegeven aan werknemers die voortaan de fiets in de plaats van de auto nemen, wanneer ze tijdens de werken door hindergebied richting de stad moeten. Er werd toen gezegd dat er nog bijkomende voordelen zouden komen. En die werden onlangs bekendgemaakt en zijn niet van de minste.

 

Extra voordelen

Deze twee voordelen komen er nog bij:

  • Wie minstens vier keer per week naar het werk fietst, krijgt daar een extra premie van 50 euro voor
  • Geeft de werkgever zelf nog 100 euro fietspremie, dan past de stad nog eens 100 euro bij

Even een snel rekensommetje. In totaal zou je dus 400 euro kunnen ontvangen voor de aankoop van een fiets.

 

GPS-systeem

Het stadsbestuur zoekt momenteel naar een gps-systeem, waarmee het de werknemers een jaar lang gaat volgen om te zien of ze wel voldoen aan de subsidievoorwaarden.

Vrijdag 18 November 2016 om 12:30

Mieke Vercruijsse

// //
// // //
// // // //