Goodbye Post-it: de 5 beste online to-dolijstjes

Heb je her en der op de rand van je computerscherm nog wat vergeelde Post-its hangen? Hoog tijd dan om vaarwel te zeggen aan die roemruchte klevertjes en plaats te maken voor een digitaal alternatief.

Goodbye Post-it: de 5 beste online to-dolijstjes

Toodledo

Online, app voor iOS en Android
Toodledo is  een evergreen wanneer het op to-dolijstjes aankomt. De interface is recht-door-zee met notities, todo's, subtaken, prioriteiten en reminders. Alle toeters en bellen dus zonder echter de overdreven poeha waarbij dit soort apps dan weer aan hun doel voorbijschieten. Voor de diehards zit er ook een mogelijkheid in om je werktijd voor een bepaalde taak of een opeenvolging van verschillende taken bij te houden. Het feit dat je met Toodledo je todo's kan delen met je collega's, maar ook todo's kan delegeren maakt deze app echt tot de betere in zijn soort. 

 

Any.do

App voor iOS en Android, Google Chrome add-on

Simpel en effectief, zo zou je Any.do kunnen noemen. Uiteraard zijn er de standaard to-dolijstjes, een optie voor terugkerende taken en herinneringen. Net zoals bij een agenda app krijg je in Any.do een overzicht van je geplande todo's voor ‘Vandaag’, ‘Morgen’ en verder om het geheel netjes en overzichtelijk te houden. Elke dag schotelt Any.do je trouwens een ‘Moment’ voor, een overzicht van je todo's van die dag. Makkelijk, dat wel.

 

Todoist

App voor online, iOS, Android

Todoist is de premium app van to-dolijstjes. Je kan je todo's netjes ordenen en waar je ook bent consulteren want de app werkt met een cloudoplossing (die je met de app kan aanspreken of via online). Met de app kan je ook onbeperkt taken delen met iedereen en samenwerken in real-time aan gedeelde projecten. Subtaken, terugkerende activiteiten, automatische notificaties, labels en filters: deze app doet het allemaal. Of jij het goed doet met Todoist kan je grafisch bekijken met Todoist Karma. Die houdt jouw productiviteit in de gaten en visualiseert jouw prestatietrends tijdens bepaalde periodes.

 

Wunderlist

App voor online, computer, iOS, Android

Voor de liefhebbers van functionaliteit, maar ook van esthetiek is er Wunderlist. Van alle digitale to-dolijstjes kan je deze app echt het mooist noemen. Terugkerende taken, notities toevoegen aan je taken en die vervolgens delen met anderen:  je hebt ondertussen het principe van de meeste digitale todo apps wel beet, en al die principes zit ook in Wunderlist vervat. Prioriteiten kan je uiteraard ook toekennen aan je todo's. Lijstjes kunnen gedeeld worden met anderen en voor elke todo kan je in functie van de benodigde tijd onderweg een aantal reminders voor deadlines instellen.

 

Clear

App voor iOS, Android, computer

Heel wat digitale to-dolijstjes zien er hetzelfde uit. Niet zo met Clear. De makers van de app kozen voor een expressief, kleurig en duidelijk andere aanpak om je todo's perfect binnen de voorziene tijd af te werken. Met simpele bewegingen kan je todo's creëren, todo's opnieuw ordenen en je afgewerkte todo's simpelweg aftikken. Voor wie houdt van vegen, swipen, ... is dit de gedroomde todo app. Misschien niet de meest volledige van allemaal, maar dankzij de intuïtieve, tactiele aanpak zeker een aanrader. De desktop versie synchroniseert met je Apple Watch.

Donderdag 23 Maart 2017 om 11:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //