Hoe spelen succesvolle twintigers het klaar?

Om een succesvolle carrière uit te bouwen, hoef je niet decennialang aan de weg te timmeren. Ook mensen onder de 30 weten al wat professioneel succes is. Wat hen helpt om als een komeet omhoog te schieten? Ze vertellen het zelf!

Hoe spelen succesvolle twintigers het klaar?

Verwacht het onverwachte

“Iedereen heeft zo zijn eigen methode om succes te boeken. De mijne? Wees flexibel. Soms moet ik op het allerlaatste moment het vliegtuig opspringen, of moet ik alles laten vallen om een dringend probleem op te lossen. Die wendbaarheid heeft me tot de ondernemer gemaakt die ik vandaag ben. Een van de grootste geheimen achter succes is dat je het onverwachte kan omarmen, zeker in tijden van onzekerheid.”

Lisa Besserman, oprichter van een start-up

 

Maak tijd vrij voor mentors

“Successen boeken doe je niet in je eentje: daar heb je een goede mentor voor nodig. Iemand bij wie je de dingen kan aftoetsen, maar ook iemand die je uitdaagt en het oneens durft te zijn met jou. Mentoren zijn kritisch. Leer uit de waardevolle lessen die zij al hebben opgestoken. Het maakt niet uit hoe druk je het hebt, maak tijd voor je mentor én tijd om anderen te mentoren. Het mentorschap is misschien wel je belangrijkste investering.”

Tori Utley, oprichter van een start-up

 

Geniet van de rit

“Ik ben er dit jaar al te vaak aan herinnerd dat ondernemerschap een reis is, geen bestemming. Als ondernemer kan je zo in beslag worden genomen door het eindresultaat, dat je de kleine tussenstops vergeet te waarderen. De eerste deal die je sloot. Heroïsche werkdagen die overvloeiden in nog langere werknachten. We zijn twintigers en zitten op de snelste rollercoasterrit van ons leven. Leun achterover en geniet van de kriebels.”

Brandon Norman, partner

 

Zet een stap buiten je eigen branche

“Jonge, ambitieuze mensen kunnen snel verstrikt raken in hun eigen kleine carrièrebubbel. Ze lezen en klikken en absorberen alle informatie die ze kunnen vinden, zodat ze ‘perfect’ weten wat ze aan het doen zijn. Maar ik heb zelf gemerkt hoe verfrissend het kan zijn om ook eens verder te kijken dan je eigen sector. Praat met andere mensen, lees andere dingen. Je zal misschien zo’n boeiende inzichten verwerven, dat mensen uit je eigen branche alleen maar ‘watte?’ kunnen stamelen.”

Toro Orero, managing partner

 

Vraag geen toestemming

"We zullen vaak ‘de enige’ zijn in de kamer – de enige vrouw, enige buitenlander of enige jonge ondernemer. Toen ik in het begin de enige was, vroeg ik andere mensen voor het minste om hun toestemming. Alles om hen maar niet voor het hoofd te stoten. Maar ik leerde al snel dat je als ondernemende figuur juist een omgekeerde mindset nodig hebt. Reageer niet op de wereld, laat de wereld op jou reageren.”

Kerhyl Gantt, brand manager

 

Druk op de pauzeknop

“Maar al te vaak worden we opgeslorpt door ons werk en onze verantwoordelijkheden. Als je dan te weinig ontkoppelt, kan dat een serieuze impact hebben op je productiviteit. Daarom heb ik in mijn dagelijkse routine pauzes nodig. Even stilstaan helpt me om weer scherp te stellen op mijn doelen. Naar mijn favoriete nummer luisteren, in stilte blijven zitten of een wandelingetje maken: mijn dagelijkse pauzeknop geeft me telkens hernieuwde energie.” 

Ana Sanchez, analist

 

Bron: Forbes.com

Dinsdag 10 Oktober 2017 om 16:30

Gerlinde De Bruycker

// //
// // //
// // // //