ICT, waar de lonen tot in de hemel groeien? Think again…

Wie echt veel geld wil verdienen, moet in de ICT-wereld aan de slag. Maar klopt dat cliché nog wel? Nieuw onderzoek toont aan dat ICT’ers de laatste jaren geen loonsopslag meer krijgen.

ICT, waar de lonen tot in de hemel groeien? Think again…

De algemene Belgische arbeidsmarkt tekent jaar na jaar een salarisstijging van ongeveer 1% op. Maar de ICT-sector blijft achter, zo concluderen HR-dienstverlener Hudson en technologiefederatie Agoria in een studie. “Dit jaar wordt er in de ICT-sector weinig of geen loonsopslag gegeven bovenop de index. Deze stilstand is des te uitzonderlijker, omdat ze al voor het tweede jaar op rij plaatsvindt”, klinkt het.

 

De bedrijven die deelnamen aan het onderzoek, wijzen hun (internationale) moederbedrijven met de vinger. Die oefenen blijkbaar veel druk uit om geen salarisstijgingen toe te kennen. Ook de toegenomen prijsconcurrentie in de sector zet de lonen onder druk. En dan zijn er nog de vele freelancers, die steeds vaker de plaats innemen van werknemers in loondienst.

 

Volgens Hudson en Agoria is de loonstop geen goede zaak voor de ICT-branche: “Heel wat bedrijven zien hierdoor goede werknemers in knelpuntposities aan hun neus voorbijgaan.” In de telecomsector, die nauw samenhangt met de ICT-wereld, is er gelukkig wel nog ruimte voor loonsverhogingen. Dit jaar gaat het om een mediaanstijging van 1,90%, exclusief indexatie. “De telecommarkt wordt gedomineerd door enkele grote spelers, die wel nog stijgingen toekennen”, luidt de uitleg.  

 

BONUS

Moeten ambitieuze sollicitanten de ICT-sector dan maar links laten liggen? Dat nu ook weer niet. De bedrijfstak blijft nog steeds erg lucratief in België, zo toont de laatste salarisenquête van de FOD Economie aan. ICT, of ‘het ontwerpen en programmeren van computerprogramma’s’, is de vierde best betalende sector in ons land, met een gemiddeld bruto maandloon van 4.424 euro. Daarvoor wil je al eens een jaartje opslag overslaan.

 

Bovendien bestaat het loonbriefje in de ICT uit meer dan het basisloon alleen. “Zowel de ICT- als de telecomsector zetten vaker in op het variabele deel van het loon: de bonus”, zeggen Hudson en Agoria. “Meer ICT-werknemers hebben een bonus ontvangen en de bedragen zijn ook gestegen, vooral op het niveau van senior management.” Al geven veel bevraagde bedrijven ook toe dat de hogere bonussen geen bewuste keuze zijn. De bedrijfsresultaten waren gewoon beter dan de voorgaande jaren, waardoor er meer variabele verloning werd uitgekeerd.

Woensdag 28 September 2016 om 17:30

Gerlinde De Bruycker

// //
// // //
// // // //