Jane Windey, jobstudent van het jaar

Unizo reikt elk jaar de prijs voor ‘jobstudent van het jaar’ uit. Dit jaar fietste Jane Windey uit Brugge vlotjes weg met de titel. Een interview.

Jane Windey, jobstudent van het jaar

ID Kit

Naam + voornaam: Windey Jane

Leeftijd: 22 jaar 

Woonplaats: Brugge 

Opleiding/Studie: Toerisme & Recreatiemanagement, Vives Brugge 

Vakantiejob: Gidst groepen al fietsend rond in Brugge voor Quasimundo

 

Waarom koos je voor de opleiding Toerisme?

Ik had net een jaar Archeologie achter de rug en kon in de zomer als gids beginnen. Ik besefte meteen dat Toerisme mij veel meer lag dan Archeologie, dus startte ik in september aan de Vives Hogeschool met de opleiding.

 

Hoe kwam je bij Quasimundo terecht?

Via een vacature van ADMB was Jos (Teughels, mijn werkgever) op zoek naar studenten voor de zomermaanden. Na een "auditie" waarbij ik voor een groep een deel van de geschiedenis van Brugge in het Engels moest voorstellen, werd ik geselecteerd.

 

Wat doe je daar dagelijks?

Ik gids toeristen van over de hele wereld door mijn geboortestad, steeds in het Engels en per fiets. Ook begeleid ik fietstochten in het Brugse ommeland en Damme. Daarnaast help ik met het klein onderhoud van de fietsen en bij de promotie van het bedrijf.

 

Wat vind je fijn aan de job?

De job combineert al mijn passies. Ik hou van reizen en de ontmoetingen met toeristen. Daarnaast ben ik verzot op fietsen en heb ik een passie voor geschiedenis en legendes. Ook het feit dat ik elke dag Engels kan spreken en buiten mag vertoeven, vind ik prachtig.

 

Zijn er ook minder leuke aspecten?

Soms moet ik mensen teleurstellen: wij vertrekken met een minimum van 4 personen per groep en als er te weinig boekingen zijn, kan de tour niet doorgaan. Gelukkig kan ik meestal wel op begrip rekenen.

 

Je bent ook heldhaftig?

Inderdaad, vorig jaar heb ik een Amerikaanse toerist uit de Damse Vaart moeten vissen, nadat hij op klungelige wijze in het water was beland, met fiets en al. Ik sprong er achteraan en bracht toerist en fiets op het droge. Uiteraard waren we alle twee doorweekt, maar we konden er mee lachen.

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik ben volop aan het sparen voor een busje dat ik wil renoveren, zodat ik daarmee de wereld kan rondreizen. Ik begin in Oost-Europa om dan eventueel een deel van de zijderoute te doen en vervolgens verder naar Zuidoost-Azië te trekken. Afrika staat echter ook hoog op mijn verlanglijstje. Ik zie wel wat de toekomst brengt.

 

Fijne reis gewenst, Jane!

Maandag 3 Oktober 2016 om 3:10

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //