Jarig? Zo trakteer je het best op het werk

Ben je binnenkort jarig? Dan ben je waarschijnlijk al aan het denken met wat je kunt trakteren als je de drie verjaardagszoenen van je collega’s hebt binnengerijfd. Wij geven je met plezier enkele tips en wensen je alvast een zeer gelukkige verjaardag toe.

Jarig? Zo trakteer je het best op het werk

Volg de bedrijfscultuur

Ben je pas nieuw op je werk, dan is het best even bij je naaste collega’s te polsen wat de gewoonte is bij verjaardagen. In sommige ondernemingen trakteert de jarige niet, maar wordt hij of zij getrakteerd. Altijd handig dit vooraf te weten.

 

Hou het bescheiden

OK, het is dan wel je verjaardag, maar als je in een groot bedrijf werkt, dan hoef je zeker niet alle collega’s te trakteren. Sommige ken je waarschijnlijk nauwelijks en dan is je verjaardag ook niet het ideale moment om iedereen te leren kennen. Hou het dus bescheiden en trakteer je eigen dienst. Werk je in een kleine organisatie, dan is het wel aangewezen om voldoende te hebben voor iedereen.

 

Een taartje mag zeker

Hou jij vooral van fruit? Weet dan dat de meerderheid vindt dat een taartje wel bij een verjaardag hoort. Denk dus even na in de winkel vooraleer je al die heerlijke appelen koopt. Misschien toch beter die appelcake dan?

 

Zet je koksmuts op

Misschien ben je geen keukenprinses, maar een cake bakken zal iedereen toch wel lukken. Er bestaat namelijk al kant-en-klare deeg. Steek de handen uit de mouwen en bak de avond tevoren je eigen traktatie. Je collega’s zullen deze inspanning ongetwijfeld nog meer appreciëren dan de duurste taart van bij de bakker.

 

Geen toeters en bellen

Ook al hou jij misschien wel van een verjaardagsfeest met veel toeters en bellen,  wacht er best toch even mee tot na de werkuren. Niet iedereen kan het namelijk appreciëren dat het hele kantoor op zijn kop staat voor jouw verjaardag. Sommigen werken liever in stilte verder nadat ze een stukje taart van jou kregen.

Zondag 4 November 2018 om 16:30

Mieke Vercruijsse

// //
// // //
// // // //