“Je amuseren in je job is het belangrijkste”

Is een diploma voldoende om je te gooien op de arbeidsmarkt? Niet volgens  personeelspsycholoog Jos Verdonck. “De attitudes zijn minstens even belangrijk om te slagen in het werkleven”, vertelt hij.

“Je amuseren in je job is het belangrijkste”

Investeer in wat je graag doet

We verblijven meer op de werkvloer dan thuis, dus is het niet meer dan normaal dat je je er ook goed moet voelen. Een gouden regel volgens Jos Verdonck is dat je een job moet uitoefenen die je graag doet. Enkel dan kan je ’s avonds terug vrolijk thuiskomen. “Het loon mag niet de drijfveer zijn om een job aan te nemen”, legt hij uit. En de centen dan? Want er moet toch ook brood op de plank komen? “Het loon volgt wel. Wanneer je je job goed doet, dan word je er ook beter in. En daar hangt ongetwijfeld ook een hoger loon aan vast. Goede mensen worden goed betaald”, aldus Jos. “Vergeet ook niet dat er momenteel krapte is op de arbeidsmarkt. Dat zorgt ervoor dat werkgevers zelf vragen naar werknemers en er dus geen belang bij hebben om onder de markt te betalen.”
 

Trouw blijven aan jezelf is het sleutelwoord. “Anders loopt het toch fout. Ga voor wat je graag doet en hou je niet te veel bezig met geld. Wie als starter een te hoog loon vraagt, legt de lat ook zeer hoog. Doe alles rustig aan en geef jezelf de tijd om je te ontplooien in je job”, geeft hij nog mee. Volgens hem zou de hele discussie rond work-life balance automatisch verlicht worden als iedereen zou streven naar een job die hij of zij graag doet.

 

Zet volop in op attitudes

Wie in het beroepsleven stapt, heeft in school heel wat competenties geleerd. “Deze competenties dienen als basis”, vertelt Jos Verdonck. Hij benadrukt dat competenties niet alleen verworven worden op school. Ook ervaring, bijvoorbeeld tijdens een studentenjob, kan hierbij een belangrijke rol spelen. Of een jeugdvereniging waarin je leerde een groep te leiden. Deze competenties dienen echter aangevuld te worden met goede attitudes. Dat zijn vaardigheden zoals stiptheid en structuur. Het verschil tussen een middelmatige werknemer en een goede werknemer kan vaak gevonden worden in de attitudes. Hij vindt echter dat het onderwijs soms tekort schiet op het vlak van het aanleren van attitudes. “Jongeren leren op school niet meer voldoende werken met objectieven en deadlines. Deze zijn nochtans cruciaal in het werkleven. En dat geldt voor iedereen, hé. Bij wijze van spreken van de poetsvrouw tot de general manager.”

 

Informeer je goed over de jobinhoud en de werksfeer

Wie interesse heeft in een vacature, heeft er alle belang bij zich goed te informeren. Werkgevers hebben er dan op hun beurt ook alleen maar voordeel bij niets verborgen te houden. Zo kan een job bijvoorbeeld veel meer administratie inhouden dan je vooraf had gedacht. Of het kan zijn dat je zelf geen beslissingen mag nemen. Dat zijn belangrijke aspecten die een grote invloed kunnen hebben op hoe leuk je de job vindt. “Het zou zonde zijn dat een starter na drie maanden tot de conclusie komt dat hij de foute keuze gemaakt heeft. Spijtig voor de werknemer, maar zeker ook voor de werkgever die al geïnvesteerd heeft in het opleiden van deze nieuwe werkkracht”, verklaart Jos.

 

Kies voor een bedrijf dat bij je karakter past

Ga vooraleer je solliciteert op zoek naar welk soort bedrijf het beste bij jouw karakter past. Wil je veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen? Of is de teamspirit essentieel voor jou? Dat zijn vaak de verschillen tussen de grote en de kleine bedrijven. “Sommige bedrijven lijken aantrekkelijk voor alle jongeren omdat ze de vacature verkopen met marketingargumenten. Dat vind ik spijtig, want jongeren kunnen ontgoocheld worden als ze terechtkomen in een bedrijf waar ze zich niet goed voelen, net omdat er verkeerde verwachtingen gecreëerd werden”, waarschuwt de personeelspsycholoog.

 

Durf ook eens te springen

Wie op de arbeidsmarkt terechtkomt, kan niet op alles voorbereid zijn. “Je moet durven in het leven. Een goede vorming is belangrijk, maar daarna is het een zoekproces: wat wil ik? Wat kan ik?”. Een goede voorbereiding voor dit alles zijn de studentenjobs. Daar leer je al snel wat je leuk vindt en wat niet en wat je kunt verwachten van een werkgever.

 

Info: www.verdonckpersoneel.com

Woensdag 13 Maart 2019 om 11:30

Mieke Vercruijsse/foto’s Luc Gordts

// //
// // //
// // // //