Je eigen zaak starten via crowdfunding (4)

Er waren tijden dat centjes vinden voor je eigen businessidee vaak een aartsmoeilijke onderneming was. Vandaag loopt dat allemaal een stuk vlotter dankzij crowdfunding. Toegegeven, luchtkastelen krijg je nog altijd niet verkocht, maar het blijkt in de praktijk verrassend hoe je vaak met het juiste idee mensen via crowdfunding kan enthousiasmeren om zich achter jouw concept te scharen. In vier afleveringen vertellen we je alles over crowdfunding, vandaag deel 4.

Je eigen zaak starten via crowdfunding (4)

Populaire crowdfunding sites

 

www.angel.me

Dit crowdfundingplatform etaleert een divers pluimage aan ondernemers. Dat gaat van iemand die een boek in eigen beheer wilt uitgeven tot een stel bierliefhebbers die hun eigen brouwerij willen openen. De financiering via crowdfunding kan via aandelen of beloning (reward-based) gebeuren.

www.crofun.be

Is een klassieker in het crowdfundinglandschap. Ook dit crowdfunding platform gaat erg breed, zowel op het vlak van investeringsmogelijkheden voor geïnteresseerden van jouw idee als de campagnes die je er kan lanceren.

www.appsfunder.com

Zoals de naam al een beetje aangeeft, richt dit platform zich specifiek naar ontwikkelaars van mobiele toepassingen. Geïnteresseerden kunnen de mobiele apps in wording ondersteunen door te doneren. Dit platform is wereldwijd actief.

www.growfunding.be

Bij dit crowdfunding platform ligt de nadruk op het sociale en maatschappelijke karakter. Je vindt er projecten zoals een bibliotheek waar je babyspulletjes kan uitlenen of ook een vzw die zich wil inzetten met warme maaltijden voor daklozen tijdens de winterperiode.

www.lookandfin.com

Is een crowdfunding platform dat zich richt naar bedrijven die al uit de startblokken zijn geschoten, maar verder willen groeien. De financiering van de projecten via het platform gebeurt uitsluitend d.m.v. van leningen.

KissKissBankBank

Via dit platform kan je ‘kissbankers’ warm maken om zich achter jouw idee te scharen. Dat zijn geldschieters voor je creatieve project (kunst, design, journalistiek, entertainment …). Geen aandeelhouders hier, maar wel beloningen voor investeerders in je project.

MyMicroinvest

Dit platform richt zich exclusief naar start-ups en scale-ups en werkt uitsluitend met leningen of aandelen. Het geld komt van het grote publiek en van investeerders. Dit platform leent dus vrij dicht aan bij de klassieke vormen van financiering door pakweg een financiële instelling.

www.kickstarter.com

De moeder aller crowdfunding sites. Alles is er mogelijk zowel qua projecten als qua vormen van return voor mensen die in je project geloven.

Maandag 26 Februari 2018 om 16:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //