Een job in drie stappen (3/3): STAP 3 -> zo win je het duel om de job

Heel wat jongeren zijn net afgestudeerd en moeten dus op zoek naar een eerste job. In deze reeks leiden we je in drie stappen naar de startersbaan van jouw dromen! Stap 3: in de laatste fase blijf je vaak nog met twee of drie kandidaten over. Met deze ultieme tips rijf je de functie binnen.

Een job in drie stappen (3/3): STAP 3 -> zo win je het duel om de job

Je staat op een zuchtje van De Job. Het enige wat je nog moet doen, is de bal binnenkoppen. Hoe je dat doet? Maak het concreet! Maak duidelijk dat je goed weet wat de functie dagdagelijks inhoudt, welke taken je moet vervullen, wat jouw verantwoordelijkheden zijn en hoe jouw rol in het team eruitziet.
 

Geef je werkgever al een voorsmaakje van wat het bedrijf zou kunnen worden mét jou. Geef aan wat je zou kunnen verbeteren en hoe je je talenten kan inzetten om successen te boeken. Let wel op voor de dunne lijn tussen zelfvertrouwen en arrogantie.
 

Oefenen

Vraag een expressieve vriend(in) of hij/zij eens met jou Het Laatste Gesprek wil oefenen. Het is de taak van je vriend om jou te doen zweten en lastige vragen te stellen, ook op salarisvlak. Tijdens het oefengesprek zal je nog struikelen over die hordes, maar op het moment zelf loop je beter voorbereid door alle vragen heen.
 

Om te tonen dat je een echte go-getter bent, kan je alvast je werkplan voor de eerste weken uit de doeken doen. ‘Ik zou graag in de eerste 30 dagen de belangrijkste handleidingen doornemen, eens samenzitten met de teamleden en afspraken vastleggen voor klantenlunches. Na 60 dagen wil ik een eerste strategie ontwikkelen om de afdeling vooruit te helpen.’ Toon dat je bruist van initiatief!
 

Flexibel

Je moet je toekomstige werkgever natuurlijk niet overrulen. Neem altijd de temperatuur in de kamer op. Als je net een monoloog hebt gehouden over de manier waarop je het zou aanpakken, koppel dan meteen terug naar de rekruteerder. ‘Ziet u het ook zo? Want ik wil zeker zijn dat we op dezelfde lijn zitten.’
 

Behalve dan bij de loononderhandelingen, waar je het zeker hard mag spelen, moet je je vooral flexibel opstellen. Als je binnen drie weken al een maand met vakantie wil gaan, zal je haast zeker het onderspit delven.

 

Bron: https://money.usnews.com

Zaterdag 30 Juni 2018 om 13:30

Gerlinde De Bruycker

// //
// // //
// // // //