Job kwijt door Twitter: 12 flaters van formaat

Twitter kan je carrière maken… én kraken. Vraag het maar aan de MR-medewerkster die na een misplaatste tweet over de treinramp in Santiago de Compostela de bons kreeg van haar werkgever. Ziehier, 12 dingen die je beter niet doet of vertelt op Twitter als je job je lief is.

Job kwijt door Twitter: 12 flaters van formaat

1. Roddelen over je baas

Een klassieker. Ook op de werkplek, aan de koffiemachine, ...: een absolute no-no.

 

2. Opscheppen over je vermeend ziekteverlof na een zwaar weekend

Je hebt een weekendje stevig doorgezakt en hebt je op maandag ziek gemeld bij je baas. Ga daarover dan niet de grote mijnheer (of mevrouw) uithangen bij je Twitter-vrienden.

 

3. Driftig zitten tweeten... op het werk

Je baas zal er echt geen punt van maken wanneer je snel een tweet de wereld instuurt. Wordt het echter een soort van job in cumul tijdens je werkuren, dan zou dat wel eens tot je ontslag kunnen leiden. Zeker wanneer je al een aantal verwittigingen hebt gekregen.

 

4. Je flater(s) op het werk wereldkundig maken

Je hebt zonet een enorme flater begaan op het werk en je wil dat snel met je vrienden delen om er samen eens over te lachen. Gegarandeerd dat je baas het minder grappig zal vinden wanneer hij jouw tweet leest.

 

5. Je collega's door het slijk halen

Net zoals bij je baas kan je best niet aan het vuilbekken gaan over je collega's op Twitter. Vroeg of laat komt dit soort gedrag als een boemerang terug in je gezicht terecht. Pijnlijk!

 

6. Verkondigen dat je baas een lekker stuk is

Een enkeling zal zich mogelijk geflatteerd voelen bij dit soort uitlatingen, de meerderheid weet dat helemaal niet te appreciëren. Daar zal je dan ook snel achter komen.

 

7. Bekennen dat je cv leest als een roman

Op Twitter meedelen dat je cv eigenlijk voor een groot stuk fictief is, komt je vroeg of laat duur te staan. De leugen is snel, de waarheid persistent.

 

8. Verkondigen dat je van werk zal veranderen zodra je een leuke job hebt gevonden

Een absolute dooddoener wanneer je snel van je huidige job af wil.

 

9. Meegeven dat je zonet ongezien bent weggeglipt op het werk

Waarschijnlijk erg leuk voor je Twitter-genoten maar heel wat minder leuk voor je baas wanneer hij je informeel out-of-office berichtje leest.

 

10. Opscheppen over je dutjes op het werk

De stoere jongen (of meid) uithangen omdat je gespecialiseerd bent in hazenslaapjes op je werkplek is niet meteen een promotie waard wanneer je baas het te weten komt, zoveel is zeker.

 

11. Balen dat je weer eens geen verlof hebt gekregen

Het op Twitter breed uithangen dat je achter je zoveelste verlofaanvraag hebt kunnen fluiten, dat je er de pest in hebt en dat ze daarom werkgewijs niet veel meer van jou hoeven te verwachten, zal je niet bepaald een streepje voor geven bij je baas.

 

12. Een feestje organiseren (en datum vastleggen) wanneer je je ontslag zal aanbieden

Een flater van formaat die je wel eens zuur zou kunnen opbreken wanneer je baas het nieuws moet vernemen via Twitter. 

Donderdag 13 Augustus 2015 om 9:12

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //