Job zoeken? 15 Twitteraars die je zeker moet volgen

Als starter is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes op de arbeidsmarkt. Dat doe je bijvoorbeeld door volgende toonaangevende Twitteraars te volgen. Vergeet ook zeker niet het bedrijf van je dromen toe te voegen, want zo ben je meteen op de hoogte als er zich interessante jobs aandienen.

Job zoeken? 15 Twitteraars die je zeker moet volgen

Via Twitter ontdek je niet alleen leuke vacatures, het is ook bij uitstek een kanaal om informatie terug te vinden die je anders niet onder ogen zou krijgen. Heel wat twitteraars delen immers interessante artikelen, waarin je – als je een beetje tussen de regels leest – zeker ideeën kan opdoen om te gaan solliciteren of desnoods bijscholing te volgen.

Supereenvodig om contacten te leggen

Bovendien kan je Twitter ook heel goed gebruiken als netwerkinstrument. Reageren op tweets is immers supereenvoudig en zo kan je contacten leggen met allerlei mensen. Wie weet raakt er iemand onder de indruk van de kennis die je daarbij tentoon spreidt? Of raak je op de radar van mensen die jou melding kunnen maken van interessante jobs? 

 

Voeg zelf een profieltekst toe

Om mensen of bedrijven te kunnen volgen op Twitter moet je natuurlijk eerst zelf een account aanmaken. Ook daarbij is het belangrijk niet over één nacht ijs te gaan. Zet een aantal trefwoorden in je profiel die het voor potentiële werkgevers die op je account stoten in één oogopslag mogelijk maken zich al een beeld van je te vormen. Heb je bijvoorbeeld Nederlands en Engels gestudeerd en wil je graag een job waarin je die talen kan gebruiken, dan zou je bijvoorbeeld de volgende profieltekst kunnen gebruiken: Young Professional, taalknobbel, English, Nederlands, copywriting, journalistiek, conversation manager.

 

15 om te zien

Je kan in de eerste plaats de accounts volgen van de werkgevers die je aanspreken, en uiteraard ook die van diverse (hr-)media. Daarnaast hebben wij er hieronder vijftien op een rijtje gezet die je blik helpen verruimen omdat ze interessant nieuws over de arbeidsmarkt, de actuele trends en de toekomstverwachtingen melden. Ze vermelden meestal geen directe vacatures maar reiken wel pistes aan die je nodig hebt in je zoektocht naar een baan. Eens je accounts begint te volgen, zal je merken dat je automatisch ook doorverwijzingen vindt naar andere accounts die op hun beurt interessant zijn.

 

@denysjan: Jan Denys is arbeidsmarktdeskundige en werkt voor Randstad. Zijn tweets verwijzen naar wat de media te melden hebben over de arbeidsmarkt.

@hrmagazine: Internationaal magazine over ontwikkelingen in HR.

@colourfultalent: Tweets met nadruk op kansen voor diversiteit op de werkvloer.

@soeproza: Het account van trendwatcher Herman Konings met veel interessant nieuws over toekomstige ontwikkelingen.

@recruitmatters: Met interessante weetjes over de wereld van de rekrutering.

@ekenis: Account van professor Eric Kenis over samenwerkingsverbanden tussen bedrijven.

@fanseel: Professor Frederik Anseel is een specialist in bedrijfspsychologie en heeft interessante inzichten over ‘het nieuwe werken’.

@ingegeerdens: Inge Geerdens behoort tot de top van de vrouwelijke ondernemers in Vlaanderen en heeft als zaakvoerster van CV Warehouse een indrukwekkend netwerk.

@adjiedjbaks: Adjiedj Bakas is één van de bekendste trendwatchers van Nederland en heeft met ‘De toekomst van werk’ een bestseller geschreven over werken in de toekomst.

@vdab_be: Ook de VDAB pakt uit met interessante tweets die verwijzen naar informatie die je in je zoektocht naar een job goed kan gebruiken.

@Streekpersoneel: Onontbeerlijk wanneer je op zoek bent naar een job dicht bij huis via een makkelijke, aanklikbare map met openstaande vacatures per provincie. Ook kan je je cv er online plaatsen. Ben je al aan de slag dan vind je er eveneens tal van carrièretips, bedrijfsprofielen, ...

@PeoplesphereMag: Je vindt er allerlei jobgerelateerde info rond bijvoorbeeld co-working, geluk op de werkvloer, het leven van expats, ...

@fwvacatures: Frankwatching jobs, vacatures en banen is de uitbreiding van  @frankwatching met een duidelijke focus op online marketing, communicatie, social media, development & design.

@JobHuntOrg: Je vindt er dagelijks pakken informatie over je zoektocht naar een job, expert advies over hoe je kan schitteren op de werkvloer maar ook heel praktische informatie over hoe je bijvoorbeeld een cv dient op te stellen.

@Intermediair: Boordevol tips en tweets over trends op de arbeidsmarkt, carrièretips- en adviezen. Af en toe vragen ze jou zelf om mee te werken aan een artikel.

@HBOWObanen is de uitbreiding 'Intermediair Banen' met tal van vacatures voor hogeropgeleide profielen. 

Dinsdag 15 Januari 2013 om 10:52

Geert Degrande, Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //