Jongeren willen voor minder geld aan de slag bij milieuvriendelijke bedrijven

De jonge klimaatspijbelaars in ons land geven niet op. Ze tonen zich vastberaden om hun protest tot aan de verkiezingen van 26 mei voort te zetten. Ze blijven ook aan de goegemeente tegenstrijdige reacties ontlokken, van zowel enthousiaste steun als ietwat zurige oprispingen.

Jongeren willen voor minder geld aan de slag bij milieuvriendelijke bedrijven

Sommigen stelden zich in de brievenrubriek van de krant de vraag hoeveel van die klimaatspijbelaars zich straks na het beëindigen van hun studie eveneens een dure bedrijfswagen onder de kont zullen laten schuiven.
 

De vraag getuigt van een zeker cynisme en refereert allicht ook aan het gezegde dat wie niet links is op zijn twintigste geen hart heeft en wie het nog is op zijn dertigste geen verstand heeft. Maar dat zou wel eens buiten de vastberadenheid van de jongste generatie gerekend kunnen zijn.
 

Dat blijkt alvast uit een rondvraag van Blockchainbedrijf Swytch (https://swytch.io) bij 1.000 medewerkers van grote bedrijven waarvan nieuwssite Fast Company de resultaten publiceerde. Het toont aan dat de helft van alle respondenten en 75% van de millennials bereid zou zijn voor een lager loon te werken bij bedrijven die op milieuvlak hun verantwoordelijkheid opnemen. Meer dan 10% van de ondervraagden verklaarden zich zelfs bereid om jaarlijks 5.000 tot 10.000 dollar te willen inleveren.  Bijna 40% van de millennials verklaarde zelfs in het verleden al voor een werkgever te hebben gekozen omdat die beter presteerde dan andere kandidaat-werkgevers op het vlak van milieuverantwoordelijkheid.
 

Voor zeven op de tien respondenten is de aanwezigheid van een duidelijk  duurzaamheidsplan een belangrijke factor om te overwegen om voor langere tijd bij de onderneming werkzaam te blijven. En meer dan 30% gaf aan dat ze met meer liefde en passie voor hun bedrijf werkten omdat het over een dergelijk duurzaamheidsplan beschikt. Een andere 30% verklaarde in het verleden al opgestapt te zijn bij een werkgever omwille van het ontbreken van een dergelijk plan.
 

Het geeft aan hoezeer de bekommernis voor een beter leefmilieu leeft bij de jongste generatie werknemers. We zien geen redenen waarom dat in Europa anders zou zijn dan in de Verenigde Staten. De vraag in welke mate een kandidaat-werkgever bezig is met de duurzaamheid van de planeet kan ook voor jou een belangrijk criterium worden om al dan niet voor die werkgever te kiezen. Die vraag stellen tijdens een sollicitatiegesprek op het ogenblik dat men je vraagt of je zelf nog vragen hebt, wordt hoe dan ook een must. Er zelf aan toevoegen dat je in geval van de aanwezigheid van een duurzaamheidsplan bereid bent om ook een lager loon te aanvaarden, is evenwel niet aangewezen. Je moet immers niet heiliger zijn dan de paus.  

Woensdag 20 Maart 2019 om 21:0

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //