Kinderen over hun droomjob

Studiekeuze. Voor sommigen een geval van twijfelen, wikken en wegen, voor anderen een doel dat ze recht voor ogen houden. Jolien en Maxime weten wat ze later gaan worden. Meer zelfs, ze hebben de weg naar hun droomjob al uitgestippeld.

Kinderen over hun droomjob

Jolien Stevenheydens, 11 jaar, Tisselt
Ik wil kinderarts worden. Ik zou graag iets doen met kinderen en denk dat ze vaker ziek worden dan volwassenen.

Ik zit nu in het zesde leerjaar. Volgend jaar ga ik Latijn volgen, een goede richting om dokter te worden. Mijn papa is kinesist en zegt dat Latijn nodig is om de namen van spieren, ziektes,… te leren.

Wetenschappen en wiskunde zijn ook heel belangrijk. Latijn-Wetenschappen lijkt me leuk. Wiskunde heb ik nu al, dus dat kan ik al een beetje, maar wetenschappen nog niet.

Na het middelbaar ga ik naar de universiteit. Eerst studeer ik voor dokter en dan specialiseer ik als kinderarts. In totaal zal dat ongeveer 7 jaar zijn.

Het leukste aan mijn job is dat kinderen weer beter worden en met een ‘smile’ mijn praktijk buitenlopen. Maar prikjes geven, daar kijk ik wel tegenop. Ik kan tegen bloed, maar een spuitje krijgen vind ik maar niks.

Maxime Moons, 14, Tisselt
Later word ik cameraman. Als kind had ik meer interesse voor wat zich achter de camera afspeelde. Bij familiefeestjes keek ik mee achter de lens bij mijn vader. Toen is de klik gekomen.

Nu maak ik elke dag filmpjes met mijn gsm en tijdens de vakantie produceer ik kortfilms met vrienden. We hebben al vier films die op elkaar volgen. Eerst maak ik het script, dan filmen we 2 maanden lang en daarna bewerk ik de beelden. Het zijn actiefilms met humor. Mijn filmpjes staan op mijn Youtube kanaal. Ik wil mijn werk kunnen delen.

Ik zit nu in het tweede jaar STV (Sociaal Technische Vaardigheden) in Boom. Volgend jaar hoop ik naar het Stedelijk Lyceum Cadix (voorheen Sisa) in Antwerpen te gaan om er de opleiding Audiovisuele vorming (KSO) te gaan volgen.

In de toekomst wil ik graag met eigen creaties bezig zijn. Ik heb een mening over hoe ik iets wil uitwerken. Mijn eigen ding doen, dat is iets voor mij. Ik heb het moeilijker met een baas die mij commandeert.

Youtube kanaal Maxime Moons

https://www.youtube.com/channel/UCJZj9ctM_rM6LfnjuwZukpA

Vrijdag 4 December 2015 om 13:35

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //