Laptop, tablet of smartphone: wat is voor jou de meest productieve oplossing?

Als professional heb je vandaag heel wat opties om te werken: een traditionele desktop computer, maar bijvoorbeeld ook een tablet pc, een hybride laptop, ... De vraag: wat is voor jou het meest geschikt en waarom?

Laptop, tablet of smartphone: wat is voor jou de meest productieve oplossing?

Het nieuwe werken, satellietkantoren, flexwerkplekken, ... Geef toe, de houdbaarheidsdatum van die goede, oude desktop computer is stilaan overschreden. Afgeschreven is hij uiteraard niet, alles hangt er eigenlijk vanaf hoe dat jij je werkdag professioneel invult. Ben je bijvoorbeeld een graficus of architect dan ben je best gebaat met een desktop model, liefst voorzien van een extra groot scherm, een krachtige grafische kaart en flink wat geheugen om alles vlotjes te laten verlopen. Ben je projectmanager of administratief assistent, kan je opteren voor zowel een doordeweekse desktop computer als een laptop, de brute rekenkracht van je computer is dan doorgaans van ondergeschikt belang.

 

Op de baan

Ben je actief in de verkoop en vaak onderweg in de wagen, dan is een desktop computer uiteraard uitgesloten. Ook een laptop is dan eigenlijk niet echt een must. Waarom niet opteren voor een tablet waar je sporadisch een toetsenbord kan aan vastklikken of ook een tablet pc? Lekker licht en makkelijk en je kan er alles op doen waar je zin in hebt. Je afspraken en objectieven beheren, rapporten maken in je favoriete tekstverwerkingsprogramma of rekenblad en dies meer. Ook het lezen van je e-mails of het raadplegen van je documenten in de cloud is met dit soort oplossingen perfect te doen. Ideaal is zo'n tablet ook om pakweg snel een professionele presentatie te doen bij een klant.

 

Duizendpoot

Zeker niet te vergeten is je smartphone. Niet dat je er echt productief kan op zijn, hij is eerder gemaakt voor mediaconsumptie zoals dat dan heet. Toch is hij haast onmisbaar. Beeld je immers even in wat je dagelijks zoal op je smartphone doet: snel wat e-mails checken en summier beantwoorden, je agenda en afspraken bijhouden, in de vlucht een Whatsappbericht versturen met een grafiekje tijdens een meeting, even je Facebook muur bekijken, snel een leuke foto op Instagram posten, ... Er zijn dan ook heel wat beroepen waar je je gewapend met een smartphone eigenlijk heel goed uit de slag kan trekken. Bezorg je bijvoorbeeld pakjes aan huis, kan je dat helemaal beheren op een uit de kluiten gewassen smartphone. Maar je slimme telefoon kan nog veel meer: als wifi-spot fungeren bijvoorbeeld wanneer je met je laptop op een plek bent waar je bijvoorbeeld geen wifi connectie kan maken. Ook zijn er vandaag smartphones op de markt die je via een dock kan aansluiten op je desktopcomputer of laptop waardoor je naadloos heen en weer kan werken tussen desktop en smartphone. Een ware duizendpoot dus, die smartphone.

Zondag 12 Februari 2017 om 11:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //