LinkedIn: do’s and don’ts

Vijf tips om jouw LinkedIn-profiel een pak interessanter te maken voor potentiële werknemers en nieuwe contacten. Of om je te behoeden voor een walk of shame.

LinkedIn: do’s and don’ts

Profiel

Nee, je gaat geen foto uploaden waarop je gezellig aan de Mojito’s zit op Aruba. Kies een portretfoto met een neutrale achtergrond waarop je iets anders draagt dan een bikini of een Hawaïhemd.

 

Kies voor de noodzakelijke informatie: je opleidingen, eerdere ervaring en enkele grote projecten en publicaties waar je trots op bent. Elk klein project dat je ooit gedaan hebt, is niet aangeraden. Een overload aan informatie schrikt bezoekers af.

 

Vriendjesboek

Opgepast voor verzamelaars: zij die elke contactpersoon die ze ooit een werkmail gestuurd hebben, toevoegen als contactpersoon. Personen die je daadwerkelijk ontmoet hebt of waarmee de samenwerking goed verliep, voeg je toe.

 

Aanbeveling

Wees eerlijk. Ga niet verkondigen dat jij vindt dat je beste vriendin een echte expert is in ‘Medical law’, als je zelf ingenieur bent in de petrochemie. Dat komt niet geloofwaardig over en ruikt sterk naar vriendjespolitiek.

 

Verliep een samenwerking slecht, onthoud je dan van commentaren. Dat siert jou veel meer dan een goede online bashbeurt.

 

Actie

Deel interessante artikels, een nuttige website of je nieuwste project. Reageer op wat jouw contactpersonen posten. Zo ben je actief op LinkedIn en gebruik je het niet enkel als veredeld adresboek. Laat zien dat je een mening en interesses hebt. Heel belangrijk als je een job zoekt of graag nieuwe (werk)horizonten wil opzoeken. Je toekomstige werkgever kijkt misschien mee.

 

Netwerken

Ontmoet je op een beurs enkele contacten die interessant kunnen zijn voor jouw klantenbestand of  voor een volgende carrièremove? Voeg deze personen dan meteen toe als contactpersoon en maak het persoonlijk. Vermeld in je berichtje met wat je waardeerde aan jullie ontmoeting en wat jullie eventueel voor elkaar kunnen betekenen.

Vrijdag 22 Juli 2016 om 10:0

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //