Met wie zal het klikken? Test het online met Purematching

Als het klikt met de mensen met wie je moet samenwerken, zal je beter presteren en je beter in je vel voelen. Dat is het uitgangspunt van het Nederlandse bedrijf Purematching dat een gelijknamige tool heeft ontwikkeld waarmee je kan zien bij welke collega’s je persoonlijkheid het best past.

Met wie zal het klikken? Test het online met Purematching

Het kan ook jou overkomen: je springt een gat in de lucht omdat je na een lange selectieprocedure uiteindelijk het bericht hebt gekregen dat je aan de slag mag. Je denkt je droombaan te hebben gevonden, maar terwijl je met de rekruteerder op dezelfde golflengte leek te zitten, klikt het helemaal niet met je rechtstreekse overste, noch met de collega’s van je team. Purematching wil deze vaak voorkomende vervelende situatie voorkomen door te voorspellen welke mensen goed zullen kunnen samenwerken. De tool zou ongetwijfeld ook in België aanslaan. 
 

Persoonlijke klik maakt het verschil
In werksituaties is het volgens oprichtster Sandra Been net als in de sport: het is de persoonlijke klik die bepaalt of je de extra mijl loopt die uiteindelijk tot resultaten leidt. “Purematching is een online tool voor werkgevers en werkzoekenden. Aan de hand van een vragenlijst die ze allebei invullen over hun eigen persoonlijkheid en die van hun ideale baas, collega of assistent, laat de tool zien wie het best bij elkaar passen. En mensen die goed samenwerken, leveren betere prestaties.” Tot eind dit jaar kunnen werkzoekenden en werkgevers in Nederland het systeem gratis gebruiken in ruil voor feedback om eventueel nog verbeteringen aan te brengen.  

 
Niet over één nacht ijs
Sandra Been merkte als eigenares van Sec4U – een bedrijf dat er prat op gaat de juiste managementassistentes te vinden voor elke baas – dat “als het juiste deksel gevonden wordt bij een potje, de prestaties vaal beter zijn”. Daarom begon ze drie jaar geleden met het opzetten van Purematching. “We zagen dat de persoonlijke klik een steeds grotere rol speelt in werving en selectie en wilden daarvoor een objectieve tool op de markt brengen.” Met hulp van een onderzoeker van de universiteit van Amsterdam ontwikkelden ze een algoritme dat mensen aan elkaar koppelt op basis van karakter en persoonlijkheid. In 2012 werkten ruim tweehonderd managers en secretaresses mee aan een onderzoek van de Vrije Universiteit om Purematching te testen. De uitkomsten laten zien dat als de tevredenheid over de werkrelatie groeit, de effectiviteit van een team ook toeneemt.

 

Hoe werkt het?

Op de website kunnen kanidaat-werknemers een een profiel over zichzelf invullen en over de manier waarop ze hun ideale collega zien. Daarvoor maken ze eerst een gratis account aan. Werkgevers zien na het plaatsen van een vacature welke kandidaten het beste passen bij de baan, en waarom.


www.purematching.nl
 

Dinsdag 17 December 2013 om 9:52

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //