Nu al te voorspellen: schuilt er een jobhopper in jou?

Zal jouw carrièrepad kronkelig verlopen, of juist rechtdoor? Aan de hand van enkele stellingen kan je dat makkelijk zelf voorspellen. Scoor je minstens drie op vijf, dan schuilt er een rasechte jobhopper in jou.

Nu al te voorspellen: schuilt er een jobhopper in jou?

1. Je hebt last van het FOMO-syndroom

Als je op het ene feestje bent, denk je de hele tijd aan het andere feestje. Herkenbaar? Dan lijd je aan het Fear of Missing Out Syndroom. Ook in het werkleven doet dit fenomeen zich voor. Het kan een teken aan de wand zijn als je jaloers bent op de jobs van zowat al je vrienden, zolang het jouw baan maar niet is.

 

2. Je bladert vaak door de jobkaternen

Ik, op zoek naar een nieuwe baan? Nee hoor!’ Maar als je haast automatisch naar elk jobkatern grijpt dat onder je ogen komt, is er toch meer aan de hand. Vacatures zijn niet het meest opwindende leesvoer, je bekijkt ze alleen maar met een reden. Iemand die er nog niet aan dénkt om van baan te veranderen, laat de vacatureblaadjes en jobsites vanzelf links liggen.

 

3. Je hebt veel prikkels nodig

Kan je jezelf moeilijk opladen om een bepaalde type opdracht elke week uit te voeren? Ben je het na drie maanden steevast beu om naar hetzelfde bureau te pendelen? Kijk je er niet bepaald naar uit om elke middag met dezelfde collega’s te gaan eten? Dan heb je veel prikkels nodig en is een veertigjarige loopbaan bij één bedrijf niet meteen iets voor jou.

 

4. Je kan de dingen makkelijk van je afzetten

Een trouwe bedrijfssoldaat heeft zeer sterke gevoelens van plichtsbesef en loyaliteit. Hij vindt het heel belangrijk om trouw te blijven aan het bedrijf waar hij destijds voor gekozen heeft. Een jobhopper kan zich veel makkelijker losmaken van zijn werkgever. Hij voelt weinig verplichtingen en zet de dingen makkelijker van zich af, ook in het dagelijkse leven. Bekijk zelf maar aan welke karakterbeschrijving jij het best voldoet.

 

5. Je droomt van een droomjob

De gedachte om je ideale job te vinden laat je maar niet los. Je barst van ambitie en streeft continu naar meer en beter. Gevolg is dat je de ene job nogal snel inruilt voor de volgende, omdat daar misschien je droomcarrière verborgen ligt. Uiteraard is het goed om de lat hoog te leggen, maar geen enkele job is perfect.

Zondag 13 Augustus 2017 om 12:30

Gerlinde De Bruycker

// //
// // //
// // // //