Omnifocus 2, je to do-lijstje altijd bij de hand

In deze nieuwe rubriek nemen we elke maand een app onder de loep die je job een stuk eenvoudiger kan maken. Hoe ga je ermee aan de slag? Wat zijn de plus- en minpunten?  Deze week: Omnifocus 2.

Omnifocus 2, je to do-lijstje altijd bij de hand

Geschikt voor: iOS
Voor gebruik op: smartphone en tablet (of desktop)
Omnifocus 2, de compleet vernieuwde versie van

 

Omnifocus, is aan de basis een taakbeheerssysteem. Ideaal dus voor professionals die orde op zaken willen stellen op kantoor (en/of daarbuiten).

 

Voor wie?

Omnifocus laat toe om je (professionele) bezigheden op een gestructureerde manier te organiseren en overzicht te houden op je to do-lijstje. De app is echter veel meer dan zomaar een taakbeheerssysteem. Je kan er hele projecten mee beheren en opvolgen.

 

Hoe werkt het?

  • Taakbeheer met Omnifocus 2 doe je via een centraal menusysteem waarmee je jezelf een weg baant doorheen de app. Via dat menu kan je aan taakbeheer doen, je persoonlijke instellingen beheren en uiteraard een zoektocht ondernemen doorheen de door jou ingebrachte taken.
  • Epicentrum van het taakbeheer in Omnifocus 2 is de ‘Forecast’ waarin je taken, projecten, postvak in of flagged taken (taken die extra aandacht verdienen) staan. Taken kunnen gedetailleerd worden ingebracht met aangehechte foto's en voicememo's om de taak te verduidelijken. Ook kunnen de taken gekoppeld worden aan een datum, personen of ook projecten wat (standaard) projectbeheer tot een makkie maakt.
  • Omnifocus 2 werkt bovendien met project sjablonen waardoor je nieuwe projecten makkelijk kan aanmaken gebaseerd op bestaande projectsjablonen. Wie even zoekt via Google kan bovendien sjablonen/scripts vinden van Omnifocus enthousiastelingen die je toelaten om nog veel meer uit de app te halen als bijvoorbeeld vervangbare/meerkeuze variabelen toevoegen of ook bijvoorbeeld 'als...dan' logica te gebruiken in de door jou te beheren taken/projecten en dies meer.
  • Daarenboven kan je Evernote notities die relevant zijn voor je to do-lijstje in Omnifocus koppelen door vanuit de app een link te maken naar de relevante Evernote entries.

Pluspunten:

  • Je kan behoorlijk ver gaan in de 'Getting Things Done' (GTD)-filosofie dankzij de veelzijdigheid van Omnifocus 2.
  • Synchronisatie in Omnifocus 2 verloopt vlekkeloos tussen de verschillende toestellen waarop je je Omnifocus 2-app hebt geïnstalleerd.

Minpunten:

  • De interface is voor beginners niet altijd even intuïtief.
  • Omnifocus 2 is niet de goedkoopste app onder de taakbeheersystemen.

Maandag 16 Juni 2014 om 9:44

// //
// // //
// // // //