Online netwerken voor dummies: 6 ijzersterke tips

Iedereen heeft de mond vol van online netwerken. De vraag is echter: online netwerken hoe doe je dat op een effectieve manier ?

Online netwerken voor dummies: 6 ijzersterke tips

Profileer jezelf op een professionele manier

Op Facebook zet je al wel eens wat gekke dingen. Ook daar kan je echter professioneel netwerken met apps als BeKnown. Op LinkedIn, het online netwerk par excellence om professioneel te netwerken, doe je dat op een professionele manier. Laat jezelf van je beste kant zien: een sprekende foto in (mantel)pak, een kanjer van een bio, een karrenvracht aan aanbevelingen, ...

 

Scheid professioneel en zakelijk

Haal niet alles door mekaar, anders geef je een verwarrende boodschap naar de mensen die je professioneel wil bereiken. Hou het zakelijk op de plaatsen waar je je zelf als professional in de kijker wil zetten.

 

Netwerken is vooral geven

Het staat niet echt om iets te vragen aan iemand die je eigenlijk nauwelijks kent in een professionele context. Leg vooral contacten door zelf iets aan te bieden. Misschien heb je zonet een white paper in mekaar geknutseld over content marketing en is dat de gelegenheid om contact te zoeken met de personen die je wil bereiken. Het leven is geven en nemen, ook in je vak.

 

Kijk verder dan je professionele neus lang is

Blijf niet steeds in hetzelfde kringetje ronddraaien, maar kijk gerust even verder dan de sector waarin je actief bent. LinkedIn doet je op dat vlak bijvoorbeeld dagelijks nieuwe suggesties. Multidisciplinaire, grensoverschrijdende samenwerkingen kunnen vaak heel vruchtbaar zijn.

 

Schitter

Het is belangrijk dat je het beste van jezelf laat zien. Zo gaat dat nu eenmaal  wanneer je jezelf professioneel online in de kijker wil zetten. Wanneer je op sollicitatiegesprek moet, doe je dat toch ook?

 

Geef eens een schouderklopje

We willen je niet aanzetten om online te gaan slijmen, maar het loont zo nu en dan echt wel de moeite om eens iemand een schouderklopje te geven. Dat kan bijvoorbeeld over een leuke publicatie, een link naar een artikel die die persoon heeft gedeeld of gewoon door iemand aan te bevelen in een bepaald vakgebied. Het zijn kleine gebaren, maar soms kunnen ze grote gevolgen hebben voor je carrière.

Maandag 8 Mei 2017 om 13:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //