Op de fiets naar het werk

Dagelijks fietsen is gezond en goed voor het milieu en de samenleving. Naar het werk fietsen, zorgt voor een ontspannend begin van de dag. Geen fileleed en een goede verbranding van de calorieën opgedaan tijdens het stevige ontbijt. Daarom zetten de Fietsersbond en Cracq het project 'Bike to Work' op.

Op de fiets naar het werk

De Fietsersbond en zijn Franstalige tegenhanger Cracq hebbben het project Bike to Work opgezet. Zo willen ze werkgevers die die hun werknemers willen stimuleren met de fiets naar het werk te komen een duwtje in de rug geven.

 

“De gemiddelde woon-werkafstand is 6,2 kilometer. Meer dan de helft van stedelijke verplaatsingen ligt onder de 5 kilometer. Ideale fietsafstanden met een mooie cadeau: wie dagelijks fietst, leeft 2,.5 jaar langer”, aldus de initiatiefnemers.

 

Zo neem je deel:

* Registreer je pendelplezier

Creëer je persoonlijke Bike to Work-pagina met je eigen woon-werk fietstrajecten (aantal kilometers, gemiddelde duur, aantal werkdagen, soorten fietsroutes, al dan niet in combinatie met andere vervoersmiddelen).

 

* Stel je persoonlijke streefdoel

Leg je uitdaging duidelijk vast: hoeveel calorieën wil je verbruiken, hoeveel kilometer zal je fietsen, hoeveel dagen per week ga je met de fiets naar het werk, combineer je het fietsen met bijvoorbeeld het openbaar vervoer,...? Een duidelijk streefdoel is de sleutel tot succes.

 

* Trek je op aan anderen

Op je persoonlijke Bike to Work-pagina krijg je heel wat info over je fietsend woon-werkverkeer. Bovendien worden je prestaties  onmiddellijk berekend en vergeleken met het gemiddelde van alle fietsers.

 

* Geniet van beloningen

Elke gefietste dag is één punt waard. Je gespaarde fietspunten kun je verzilveren voor uiteenlopende voordelen.

 

Overtuigd? Registreer je dan snel om deel te nemen aan Bike to Work. Indien je werkgever nog niet geregistreerd is, moedig hem dan aan dit te doen. Want, zeg nu zelf, de zomerperiode is de ideale periode om te starten met dit goede voornemen.

 

Info: www.biketowork.be

Woensdag 10 Augustus 2016 om 11:0

// //
// // //
// // // //